SGK çalışanları eylemde

Büro Emekçileri Sendikası, Türk Büro-Sen ve Büro Memur-Sen üyeleri, İzmir'de 2 saat süreyle iş bırakma eylemi yaptı. Eylemde 15 şehre "Sağlık ve Sosyal Güvenlik Merkezi"nin açılma kararı ve geçici görevlendirmeler eleştirildi.

Yayınlanma: 16.01.2009 - 10:39
Abone Ol google-news

SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde toplanan çalışanlar adına basın açıklamasını okuyan Türk Büro-Sen İş Yeri Temsilcisi İlker Işıklar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 15 şehre ''Sağlık ve Sosyal Güvenlik Merkezi''nin açma kararını eleştirdi.

Işıklar, bu merkezlere İzmir SGK İl Müdürlüğü'nden Balıkesir, Van, Sıvas, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Denizli, Elazığ ve Kocaeli'ne ''süresiz'' olarak, aylık kotasyonlarla 37 tabip, 2 diş tabibi ve 29 eczacının 2 Şubat tarihi itibariyle ''geçici'' görev adı altında görevlendirildiğini belirtti.

''Bu uygulamayla bir kez daha sosyal güvenlik reformunun yükü çalışanlara yüklenmek isteniyor. Artık yeter, buna izin vermeyeceğiz'' diyen Işıklar, uygulamanın İzmir SGK İl Müdürlüğü'nün iş yükünü artıracağını belirtti.

Işıklar, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa ve Samsun'dan yapılacak geçici görevlendirmelerin de iptal edilmesini, sorunun çözümü için yeterli sayıda personel alımının yapılmasını istediklerini kaydetti.

Sendika üyeleri, basın açıklamasının ardından işten çıkarıldıkları için belediye binası önünde 10 gündür açlık grevini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi park ve bahçeler taşeron işçilerine destek verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler