Grup Yorum'a terör suçlaması!

Kurulduğundan bu yana maruz kaldığı polis baskınları, tutuklamalara karşın müziğe devam eden Grup Yorum yine yargılanıyor.

Yayınlanma: 19.06.2012 - 19:20
Abone Ol google-news

Pek çok ünlü sanatçının da katılımıyla Bakırköy'de 300 bin kişiye verdikleri konser sonrasında yapılan baskınlarda gözaltına alınan Grup Yorum üyelerine ilişkin iddianame hazırlandı. Özel yetkili savcı, Grup Yorum üyelerini, "DHKP/C üyeliği" ve "örgüt propagandası yapmak" ile suçladı.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce, Grup Yorum üyesi 3 kişinin de aralarında bulunduğu tutuksuz 13 şüpheliye ilişkin "DHKP/C üyeliği", "polise direnme" ve "mala zarar verme" gibi suçlardan ceza istemleriyle iddianame hazırlandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 2012 Yılı Adli Yargı Kararnamesi ile Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcıvekili olarak görevlendirilen ancak henüz tebligat yapılmadığı için özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı görevini sürdüren Mehmet Berk, Grup Yorum üyesi Ali Papur, Caner Bozkurt ve Ali Aracı'nın da aralarında olduğu tutuksuz 13 şüpheliye ilişkin soruşturmayı tamamladı.

"DHKP/C örgütü üyesi olmak", "örgüt propagandası yapmak", "görevli polis memuruna direnmek" ve "mala zarar vermek" gibi suçlamalarla ilgili 13 şüpheliye ilişkin hazırlanan iddianame, onaylanması için Ulusal Yargı Ağı Projesi üzerinden İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen'e gönderildi.

Başsavcının onaylamasının ardından iddianamenin hangi mahkemeye gönderileceği belli olacak.

İddianame kapsamında, Grup Yorum üyelerinin Bakırköy'deki İdil Kültür Merkezi'nde gözaltı işlemleri sırasında polise mukavemet ettikleri için "görevli memura direnmek" suçundan haklarında ceza verilmesinin talep edildiği belirtildi. Grup üyelerinden Ali Papur için de "mala zarar vermek" suçundan ceza istendiği kaydedildi.

Grup Yorum'un son olarak 15 Nisan'da Bakırköy'de düzenlediği konseri 300 bin kişi izlemişti. Zülfü Livaneli ve Aylin Aslım'ın da sahne aldığı "Bağımsız Türkiye Konseri" sonrasında Grup Yorum'un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi'ne polis baskını düzenlenmiş ve grup üyeleri ile merkez çalışanları gözaltına alınmıştı. Kültür merkezinin kapıları kırılarak düzenlenen gece baskınında Grup Yorum'un müzik aletlerinin de zarar gördüğü açıklanmıştı.

Daha önce de pek çok iddianamede Grup Yorum'un şarkıları suç delili olarak girmiş, konser biletlerini satanlar, albümlerini bulundurunlar suçlanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler