Ferrari'nin yeni F1 aracı gün ışığına çıktı!

İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari'nin 2009 Formula 1 Dünya Şampiyonası'ndaki yeni temsilcisi F60, geçtiğimiz günlerde İtalya'da yapılan bir organizasyonla tanıtıldı. Scuderia Ferrari Takım Şefi Stefano Domenicalli ile birlikte takım pilotları Kimi Raikkonen ve Felipa Massa'nın da katıldığı tanıtımda görücüye çıkan Ferrari F60, özellikle daha da geliştirilen aerodinamik özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Yayınlanma: 16.01.2009 - 15:14
Abone Ol google-news

Ferrari Scuderia Takım Şefi Stefano Domenicalli ile birlikte takım pilotlarının katıldığı bir organizasyonla tanıtılan Ferrari F60, Ferrari’nin F1 Dünya Şampiyonası’nda yarışmak için geliştirdiği 55. tek koltuklu yarış otomobili unvanına sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Scuderia Ferrari’nin 1950 yılından bu yana gerçekleştirilen tüm F1 Dünya Şampiyonalarına katılımını simgelemek amacıyla F60 adı verilen yeni yarış otomobili, bu yıl itibariyle yürürlüğe giren kurallara göre geliştirilmiş olmasıyla farklılığını ortaya koyuyor.

FIA tarafından kurulan ve yarış araçlarının birbirini daha fazla geçebilmesi için çalışmalar yapan OWG (Overtaking Working Group) isimli grubun oluşturduğu yeni kurallar neticesinde geliştirilen Ferrari F60, geçmiş Ferrari yarış otomobillerinden farklı olarak dar ve uzun hava girişlerine sahip olmaması bakımından öncelikle dikkat çekiyor. Buna paralel daha önceki yıllarda nötr tasarımlı bir ön kanat tasarım anlayışı, F60 ile birlikte yerini daha geniş bir yapıya bırakıyor. Arka spoyler geçmiş yıllara göre daha yüksek ve dar tasarlanırken, difüzörlerin ise daha geriye doğru konumlandırıldığı görülüyor. Yan hava girişleri ise küçültülüp daha geriye konumlu biçimde tasarlanmış.  2009 Formula 1 Dünya Şampiyonası, 27-29 Mart’ta Avustralya Grand Prix’i ile start alacak ve 30 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Birleşik Arap Emirlikleri Grand Prix’si ile sona erecek. Sezonun 7. yarışı olarak koşulacak Türkiye GP’si ise 5-7 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da düzenlecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler