BM 3. kez hedef oldu

Gazze Şeridi'ne saldırılarını sürdüren İsrail'in Gazze kentindeki bir BM okulu yakınına açtığı tank ateşinde 2 kişi yaşamını yitirdi, 25 kişi de yaralandı. BM'nin Gazze'deki merkezi de perşembe günü İsrail saldırılarının hedefi olmuştu. Gazze'deki saldırılarda bir başka BM okulunun hedef olması sonucu da 30 kişi ölmüştü.

Yayınlanma: 17.01.2009 - 07:17
Abone Ol google-news

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde İsrail tank ateşine hedef olan BM okulunun, içindeki insanlar kaçarken bir daha tank mermisiyle vurulduğu, saldırılarda 2 Filistinlinin öldüğü bildirildi.
Filistinli sağlık yetkilileri ve görgü tanıklarının açıklamalarına göre, BM Yardım ve Çalışma Ajansı'nın (UNRWA) okuluna ilk tank mermisinin isabet etmesi sonucu bir çocuk ve bir kadının ölmesinin ardından, insanlar çatışmalar nedeniyle sığındıkları okuldan kaçarken yeni tank ateşi altında kaldılar. Görgü tanıkları, insanlar kaçarken açılan tank ateşinde de 4 kişinin öldüğünü kaydetti.

Öte yandan, İsrail ordusundan bir sözcü, BM okuluna tank ateşi açılmasıyla ilgili haberleri araştırdıklarını söyledi. BM'nin Gazze'deki merkezi de perşembe günkü İsrail saldırılarının hedefi olmuştu. Gazze'deki saldırılarda bir başka BM okulunun hedef olması sonucu da 30 kişi ölmüştü.

İsrail'in 22 gündür saldırılarını sürdürdüğü kuşatma altındaki Gazze'de yaklaşık 45 bin kişinin BM okullarına sığındığı bildiriliyor.

 

4 Paraşütçi yaralandı

İsrailordu sözcüsü, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 4 İsrailli paraşütçünün ağır yaralandığını açıkladı.

Sözcü, 4 askerin sabah havan topu saldırısında yaralandığını belirttiği açıklamasında, bu askerlerin İsrail kuvvetlerinin yanlışlıkla açtığı ateşte yaralanmış olabileceğini kaydetti.
Ordu sözcüsü, bugünkü çatışmalarda 5 İsrailli askerin de hafif yaralandığını kaydetti.
İsrailli polis kaynakları da bugün Filistinlilerin İsrail istikametine 11 roket ile 4 havan topu mermisi attıklarını bildirdi.

 

BM saldırıyı kınadı

Bir BM yetkilisi, İsrail'in Gazze Şeridi'nde bir BM okulunu tank ateşiyle vurmasını kınayarak, savaş suçuyla ilgili soruşturma yapılması gerektiğini belirtti.

 

İsrail ordusu hükümetten gelecek haberi bekliyor
 

İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Savunma Bakanı Ehud Barak'ın güvenlik kabinesinin toplanmasından sonra, bu akşam basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi. İsrail ordusu, 22 gündür sürdürdüğü Gazze'ye saldırıları hükümet bu akşam yapacağı toplantıda tek taraflı ateşkesi onaylarsa durduracak.

İsrail hükümeti yetkilisi, ''Gazze'de amaçlanan askeri sonuç alındı. Hükümet onayı alınınca askeri operasyon duracak'' dedi.

İsrail güvenlik kabinesi saat 19.30'da, Gazze'de 1150'den fazla Filistinlinin öldürüldüğü saldırılarla ilgili olarak toplanacak. Başbakan Ehud Olmert de saat 22.00'da ulusa seslenecek.

 

Hamas: Direniş sürecek

Hamas yetkilisi Usame Ebu Hamdan, İsrail'in Gazze Şeridi'nde tek taraflı ateşkes ilan etmesi halinde bile ''direniş ve çatışmanın'' süreceğini söyledi.

Hamdan, Mısır'ın başkenti Kahire'den AFP'ye yaptığı açıklamada, ''İsrail ordusunun tek taraflı ateşkes ilan etmesi Gazze Şeridi'nden çekilmesini öngörmüyor ve Gazze'de kalmaya devam ettiği sürece de direniş ve çatışmayla karşı karşıya kalacak'' dedi.
Hamaslı yetkili, böyle bir ateşkesin Mısır planını bozmak için bir girişim olduğunu ileri sürdü.

İsrail hükümetinden bir yetkili, dünkü açıklamasında, İsrail güvenlik kabinesinin bu akşam tek taraflı ateşkesi onaylayabileceğini söylemiş, tek taraflı ateşkesin yürürlüğe girmesinden sonra da İsrail güçlerinin Gazze'de kalacağını belirtmişti. Yetkili, bu varlığın ne kadar süreceğini ise açıklamamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler