Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, Cumhurbaşkanı Gül ve Orgeneral İlker Başbuğ'un medyaya ve topluma yönelik uyarılarını 'sorumluluğa çağrı' başlığı ile manşetten okurlarına duyurdu. Vatan ise, uçuş sırasında iki moturuda duran ABD uçağının içindeki 155 yolcusunun mucizevi kurtuşunu 'Soğukkanlılık kurtardı' başlığıyla manşetine taşıdı. İşte Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin manşet haberleri...

Yayınlanma: 17.01.2009 - 08:02
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Sorumluluğa çağrı

Cumhurbaşkanı Gül, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili uyarılarda bulundu. Gül, “Türkiye bir hukuk ülkesidir. Bütün bu olaylarda sorgulamalar, yargılamalar bağımsız yargının kontrolündedir” dedi. Birçok insanın isminin sorumsuz bir şekilde televizyonlarda, gazetelerde gündeme geldiğini ve zan altında bırakıldığını vurgulayan Gül “Hem resmi hem de diğer basın yayın kuruluşları herkes çok dikkatli olmalıdır. Çünkü bu işler kutuplaşma ve polemiğe çevrilirse Türkiye büyük zarar görür” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı da hukuk ihlalleriyle ilgili olarak suskunluğunu bozdu. Genelkurmay İletişim Başkanı Tuğgeneral Gürak, “Temel insan hakları, anayasanın ‘suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimsenin suçlu sayılamayacağı’ hükmü, ‘masumiyet karinesi’, ‘adil yargılanma hakkı’ gibi en temel hukuk ilkeleri ihlal ediliyor. Sorumlu olması beklenen kesimlerin yarattığı bu hassas ortam, kişilere, yargıya ve devlete büyük zararlar vermektedir” dedi.


HÜRRİYET

Otoplantıları Gül'e de bildirdik

Eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, gözaltına alındığında emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'a da sorulan Encümen-i Daniş toplantılarının raporlarını, başbakan olduğu dönemde Gül'e gönderdiklerini söyledi.


MİLLİYET

Gözaltına vip lisetesi

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'nın Emekli'de olsalar bakan, bürokrat, büyükelçi, avukat, subay, Hâkim ve savcıların ifadesi devletle alınsın" genelgesi tartışma yarattı. Hukukçular "Herkese uygulansın" diyor.

 

RADİKAL

Genelkurmay'dan yanıtlar

TSK: Silahlar nedeniyle Emek yargılandı. Atabeyler ve Suana çetelerine katılanlar ordudan atıldı, yargılandı. Yarbay Dönmez'e hemen işlem yapıldı. Sivil savcılarla da işbirliği yapılıyor.


AKŞAM

Özel kalem'den kırmızı bülten'e

Başbakan Erdoğan'ın eski özel kalem müdürü, AKP'li eski milletvekili, doktor Turhan Çömez, Ergenekon'un iki firarisinden biri. Çömez için 'kırmızı bülten' yolda...

 

POSTA

Hastaneden dehşet

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi dün bir kan davası cinayetine sahne oldu. İki saldırgan günün her saatinde kalabalık olan hastanenin bahçesinde çapraz ateşe aldıkları Ali Özkan'ı öldürdü. Seken kurşunlar bir tıp öğrencisini uyardı.

 

VATAN

Soğukkanlılık kurtardı

İki motoru duran uçaktaki 155 kişinin kurtulması için bir mucize gerekiyordu. İşte o mucizeyi kaptanın ustalığı ve ecel anında bile paniğe kapılmayan yolcuların talimatlara harfiyen uyması gerçekleştirdi.

 

BİRGÜN

Genelkurmay artık kibar uyarıyor

Genelkurmay, Ergenekon soruşturmasında deliller ve ifadelerin medyaya yansımasından "rahatsız" olduğunu açıkladı. 'masumiyet karinesi'nin ihlal edildiğini belirtti.

 

SABAH

Derin kulakta 2500 ses kaydı

Ergenekon'un telekulağı emekli general Ersöz'ün CD'lerinde ünlü işadamı, gazeteci, bürokrat ve askerlerin ses kayıt örnekleri çıktı.

 

TERCÜMAN

Herkes ayakta

TRT'de Tuncay Güney'in Ergenekon'la ilgili iddialarına, her kesimden büyük tepki yağdı.

 

YENİŞAFAK

Hastanede Ulvia pazarlığı

Ergenekon'un kara kutusu Jandarma İstihbarat eski Başkanı emekli Orgeneral Levent Ersöz'ün yakalandığı sırada Rus sevgilisi Ulvia Seremova'nın da yanında olduğu ortaya çıktı.


ZAMAN

Yarbay Dönmez'in ajandasından Başbakan'u suikast planı çıktı.

Yarbay Mustafa Dönmez'in Sapanca'daki bulunan belgeler arasında yeni bir kroki ortaya çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler