''Muğlalılar Allah'a yatıp kalkıp şükretsin"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Tunceli ve Elazığ'da incelemelerde bulunduğunu anımsatarak ''Muğlalılar Allah'a yatıp kalkıp şükretsin. Tunceli ve Elazığ'da benimle birlikte olsaydınız 10 sefer topraklarınızı öperdiniz" dedi.

Yayınlanma: 17.01.2009 - 15:11
Abone Ol google-news

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının temel atma töreninde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak yeni dönemde kadın girişimciler ve genç girişimcileri önemsediklerini ve hedeflerinin kadın girişimcileri ön plana çıkartmak olduğunu kaydetti.

Zenginliğin tek yolunun girişimcilikten geçtiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, ''Girişimcilik yoksa zenginlikte yok. Türkiye'ye baktığımız zaman nüfusumuzun yüzde 50'sinden biraz azı erkek nüfusu. Bunu 35 milyon erkek nüfusu olarak düşünelim. Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 300 bin firma çıkartmışız. Bununda yüzde 99'dan fazlası erkek girişimci ağırlıklı'' diye ifade etti.

Toplumun diğer yarısı olan 35 milyon'u ise kadınların oluşturduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, ''Kadınımızı maalesef girişimcilik noktasında ön plana çıkartamamışız. Onun için önümüzdeki dönemde genç kızlarımıza örnek olsun diye 81 ilimizde 'Kadın Girişimciler Kurulumuzu' kurduk. Bu projeyi çok önemsiyoruz'' dedi.

Geçtiğimiz günlerde Tunceli ve Elazığ'da incelemelerde bulunduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
''Muğlalılar Allah'a yatıp kalkıp şükretsin. Tunceli ve Elazığ'da benimle birlikte olsaydınız 10 sefer topraklarınızı öperdiniz. Allah her şeyi vermiş size. Tarih, turizm, tarım, ticaret bu bölgede var. Aynı zamanda bu bölgede birlik ve beraberlikte var. Biz bunu şimdi ortak yapma kültürüne çevireceğiz. Ortaklık yapamazsak işimizi büyütemeyiz. Büyüyebilmenin ve zengin olmanın yolu bir ve beraber iş yapabilme kültüründen geçiyor. Buda ortaklık kültüründen geçiyor. Maalesef bugüne kadar yapamadığımız en önemli iş bu. Önümüzdeki dönemde beraber iş yapma kültürünü, ortaklık kültürünü geliştireceğiz. Hedefimiz 70 milyonun zenginliği.''
Türkiye'nin önemli bir turizm potansiyelinin bulunduğunu belirten Hizarcıklıoğlu, bu potansiyelin kongre ve fuar turizmi ile arttırılabileceğini kaydetti.

Muğla'da kış döneminde birçok otelde yatak kapasitesinin boş bulunduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, ''Biz şu anda kongre ve fuar turizmine önem verirsek otelleri bu dönemde de 12 mevsim çalıştırabilme şansına kavuşuruz. Bunun en başarılı örneğini oda olarak İstanbul'da Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirdik. Orası Türkiye'nin ilk fuarcılık alanıdır. 10 bin metre kare ile başladık şu anda 130 bin metre karelik kapalı alana ulaştık. Bunu Türkiye'nin farklı illerinde de yaptık. Şu anda Muğla'nın gerçekleştireceği fuar alanına da biz her türlü katkıyı yapmaya hazırız'' dedi.

25 yıl önce Türkiye'ye gelen turist sayısı'nın 300 bin olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''Bugün sadece Muğla'ya 3 milyon turist gelirken Türkiye 25 milyon turisti ağırlıyor. Bu müthiş bir şey. Ama hayal etmezsek bir yere ulaşamayız. Hayal ve hedef çok önemli. Hayal edeceksin, hedef koyacaksın ve o hedefe ulaşmak için çalışacaksın. Ardından el birliği ile o hedefe ulaşacağız'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon