İsrail'den tek taraflı ateşkes

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail'in 'tek taraflı ateşkes' ilan ettiğini söyledi. Olmert, ''İsrail askerlerinin acılarını paylaşıyoruz. Gazze'de asker konuşlanmaya devam edecek. Hamas saldırıları durursa askerlerimiz çekilir'' diye konuştu. Olmert, ateşkesin bu sabah 02.00'den itibaren geçerli olacağını duyurdu. Hamas ise direnişe devam edeceklerini açtıkladı.

Yayınlanma: 17.01.2009 - 18:45
Abone Ol google-news

Hamas örgütünün sözcüsü Fevzi Barhum, İsrail'in tekyanlı ateşkes ilanının ''yetersiz olduğunu'' ve ''uluslararası ateşkes çabalarının önünü almayı amaçladığını'' söyledi.
Fevzi Barhum, Gazze'de Reuters'a yaptığı açıklamada, İsrail'in Mısırlı arabulucularla anlaşmaya varmak yerine tek taraflı ateşkes ilan etmesini eleştirdi.

Barhum, tek taraflı ateşkes ilanı ''işgal güçlerinin çekilmesi, kuşatmaya son verilmesi ve ateşkesi amaçlayan Mısır'ın çabaları ve diğer uluslararası çabaların önünü almayı amaçmlayan bir girişimdir'' dedi.

Hamas'ın, Suriye'nin başkenti Şam'daki yetkililerinden Ali Barake de yaptığı açıklamada, ''İsrail'in açıklaması yeterli değil'' diyerek, İsrail, askerlerini çekmez ve Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayı kaldırmazsa ''tüm araçlarla'' direnişi sürdürme hakkını saklı tuttuklarını söyledi.

İsrail'e Hamas gibi roket saldırıları düzenleyen Halk Direniş Komiteleri Sözcüsü Ebu Yusuf Said ise, ''Tek taraflı ateşkesin bizimle bir ilgisi yok. Biz, silah taşımayı sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Said, İsrail'in Gazzeli militanların roket saldırısı düzenlemelerini durduramadığını ve 2006'da Hamas ve müttefikleri tarafından kaçırılan İsrailli askerleri kurtaramadığını da kaydetti. Bu arada İsrail medyası, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in ateşkes planının açıklamasından kısa bir süre sonra Berşaaba kentine Gazze'den atılan bir roket düştüğünü bildirdi.

 

Gül zirveye katılacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in evsahipliğinde Şarm El Şeyh’te yapılacak toplantı için bugün Mısır’a hareket edecek. Eş Başkanlığını Mübarek ile Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy’nin yapacağı zirveye Almanya, İspanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Türkiye ve Ürdün’ün yanısıra BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun’un katılması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler