Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet bugünkü manşetine, yaklaşan yerel seçimlerdeki oy yarışını taşırken, Hürriyet ve Milliyet Ergenekon davasına ilişkin haberlerini ilk haber olarak görüyor. Posta Gazetesi ise AKP'nin düzenlediği Gazze'ye yardım etkinliğinin nasıl müzikli eğlenceye dönüştüğünü "Bu drama yardım için böyle para topladılar" başlığıyla okuyuculara sunuyor.

Yayınlanma: 18.01.2009 - 08:34
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Merkez sağın mirasına ilgi

Siyasi partiler, merkez sağ oyları toplamak için harekete geçti. Yerel seçim için iddialı ve popüleradaylar arayan partiler, aralarında eski bakanların da bulunduğu merkez sağ kökenli adaylarla yurttaşların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. AKP ve CHP liberalANAPlılarla el sıkışırken MHP daha çok DYP kökenlilere yöneldi.

Seçim kampanyasını Kars’tan başlatacağı öğrenilen CHP lideri Baykal’ın bu kentte, AKP’den istifa ederek CHP’ye katılan Naif Alibeyoğlu’nu aday göstermesi bekleniyor. CHP’nin Şanlıurfa’da AKP’li Belediye Başkanı Fakıbabaya da teklif götürdüğü öğrenildi. CHP yönetimi bazı iller için bugün aday belirlemesi yapacak.


HÜRRİYET

Sayın Güney'e terör dinlemesi

TRT'deki canlı yayında sürekli "Sayın" denen Tuncay Güney'in "terör örgütü faaliyetleriyle ilgili, askeri itiaatsizliğe sebebiyet, suç örgütü kurmak" suçlarıyla ilgili olarak dinlemeye alındığı ortaya çıktı.

 

MİLLİYET

İçimden ağlamak geldi

Prof. Kemal Gürüz, gözaltında yaşadıklarını anlattı. İşte "En çok yaralayan parmak izimin alınmasıydı" diyen Gürüz'ün ağzından dört günün öyküsü...


RADİKAL

Aşk kadını öldürüyor

Hülya ve Esra 19 yaşındaydı... Goncagül 22 yaşındaydı... Dilek 18 yaşındaydı... Aşık oldular. Kendilerine ait yeni bir hayat, isteklerine uygun bir gelecek düşlediler. Paylarına ölüm düştü.

 

AKŞAM

Az daha MİT'e iki numara olacakmış

Bürosunda şantay kayıtları bulunduğu öne sürülen emekli Albay Göktaş'ın, Gül hükümeti döneminde MİT Müşteşarı Yardımcılığı teklifi aldığı ortaya çıktı.

 

POSTA

Bu drama yardım için böyle para topladılar

İsrail'in Gazze'ye saldırısının 22'inci gününde ölü sayısı 1200'ü aştı. İstrail füzeleri dün Birleşmiş Milletlere ait olan ve içinde 1600 kişi olan okulu vurdu, 2 çocuk öldü.

AKP Kocaeli Kartepe Kadın Kolları'nın İsrail saldırısı altındaki Gazze'ye yardım toplamak için düzenlediği yemek, müzikli eğlenceye dönüştü. Yemeğe katılanlar bol bol göbek attı.

 

VATAN

İsrail'e suçüstü

İsrail tek taraflı ateşkes ilan ettiği gün bile savaş suçu işledi. Kullandığını sürekli inkar ettiği fosfor bombasıyla BM okulunu vururken suçüstü yakalandı.

 

BİRGÜN

Dink cinayetinde Ergenekon modeli

Hrant Dink cinayetinde gelinen sürece dikkat çeken Avukat Fethiye Çetin, Ergenekon'un örgütlenme ve çalışma biçimiyle Dink cinayeti arasında benzerlik olduğunu söyledi.

 

SABAH

Raflardaki mezarlık

Doğu ve Güneydoğu'daki faili meçhul cinayetler, kayıplar ve baskılarla ilgili 20 bin dosya İHD'nin iki odasını dolduruyor.

 

TERCÜMAN

Filistin bahane

Tek bir Türk bayrağı bile taşımayan göstericiler akşamın en yoğun saatinde Kızılay Meydanı'nı birbirine kattı. Kapı ve vitrinleri kırarak çevredeki işyeri ve marketlere girmek isteyen göstericileri gören vatandaşlar, "Bu nasıl İsrail protestosu. Bunları Gazze'ye yollamak lazım. Bakalım orada da böyle olabilecekler mi?" dediler.

 

YENİ ŞAFAK

Sivas katliamı Ergenekon işi

Korkunç iddia: Sivas'ta 37 kişinin öldürildiği provakasyonda ve 33 masumun katledildiği Başbağlar'da 'derin çete' parmağı var.

 

ZAMAN

'Yargı bağımsız değil' diyen Susurluk hakimine taciz

Susurluk davasına bakerken karar aşamasında görevden alınan mahkeme başkanı Sedat Karagül'e ilginç bir ceza verildi. Karagül, emekli olduktan sonra, dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ü eleştirdiği röportajında 'Yargı bağımsız değil' demişti. Bu söz yüzünden tazminata mahkum edilen Karagül'ün emekli maaşına da haciz konuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler