Parkorman'da rock'n'roll zamanı

6 ve 7 Temmuz'da güçlenerek esecek Tuborg GoldFest rüzgârı pek çok dünya devini ağırlıyor.

Yayınlanma: 05.07.2012 - 12:11
Abone Ol google-news

Parkormanda dün başlayan Tuborg GoldFest ilk gününde Evanescence başta olmak üzere Pentagram, Redd ve Aylin Aslım gibi isimleri ağırladı bile. Parkormandaki rock fırtınası 6 ve 7 Temmuzda da güçlenerek esecek. Hafta sonu Guns NRoses, Apocalyptica, Within Temptation, In Flames gibi pek çok dünya devini ağırlayacak festivali Purple Concerts Organizasyondan proje ve prodüksiyon direktörü Nadir Dumanla konuştuk.

- Son on yıllık dönem 90ların başındaki döneme benziyor. Stadyum konserleri, büyük isimler ve festivaller. Bu anlamda nasıl bir geçiş yaşıyor Türkiye sizce?

Aslında bugün 90ların başından çok daha fazla konser oluyor. O dönemlerde festival algısı da henüz bu kadar gelişmemişti. Elbette büyük stat konserleri ile tanışmamız o dönemde oldu. Ama bunların toplamı bir elin parmakları kadardı. Şimdi ise özellikle mayıs-eylül ayları arasında sayamayacağımız kadar çok büyük konser ve festival düzenleniyor. Bence bunun nedeni hem müziğin artık tüketen kesime daha kolay ulaşması, hem de konser ve festival kavramlarının, eğlence anlayışının içinde iyice yer etmesi.

- Nasıl bir süreçtir iyi bir konser ya da festival hazırlamak? Bu süreçteki en büyük sıkıntı nedir?

Sanatçı anlaşmasından etkinliğin gerçekleşmesine kadar olan süreç 1-1.5 yıl kadar sürebiliyor. Bu süreç tabii ki sıkıntılı olabiliyor. Fakat ekibimiz her türlü sıkıntının üstesinden gelebilecek tecrübede. Çok uzun bir hazırlık süreci gerektiriyor; uzun uzun toplantılar, yazışmalar ve telefon görüşmeleri bu işin olmazsa olmazı. Günün sonunda en önemli şey; gelen katılımcıların hiç unutmayacakları güzel bir festival deneyimi yaşamaları.

- Tuborg GoldFest bir rocknroll rüyası. Gelen yabancı grupların seçiminde nasıl bir yöntem izlediniz?

Deyim yerindeyse bu yıl da tam bir rock ve metal fırtınası yaşıyoruz. 12si yabancı olmak üzere toplam 24 grup ve sanatçıyı ağırlıyoruz. Yabancı grupların seçiminde turne takvimleri, daha önce Türkiyeye gelmemiş olmaları ve tabii ki Türkiyedeki bilinirlikleri gibi şeyleri göz önünde bulundurduk. Büyük isimlerin yanı sıra ülkemizi ilk kez ziyaret edecek olan Godsmack, Lacuna Coil, Ugly Kid Joe, Skindred, Dio Disciples ve Sweet Savage gibi isimlere de yer verdik.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler