Federer, final biletini rekorla aldı

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkekler yarı finalinde son şampiyon Novak Djokovic'i 3-1 yenen Roger Federer, 6 kez kazandığı Wimbledon'da, 8. kez finale çıkarak bu alanda rekor kırdı.

Yayınlanma: 06.07.2012 - 16:08
Abone Ol google-news

Merkez kortta oynanan maçta 3 numaralı seribaşı Roger Federer, Grand Slam yarı finallerinde bugüne kadar 8 kez karşılaştığı ve 5'inde yenildiği 1 numaralı seribaşı Djokovic'i 6-3, 3-6, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 3-1 mağlup etti.

Son 6 yılda Djokovic ile 26 maç yapan, ancak ilk kez çim kortta karşı karşıya gelen Federer, 6. oyunda servis kırarak 4-2 öne geçtiği ilk seti 6-3 kazandı.

İkinci sete iyi başlayan ve ilk 3 oyunu hanesine yazdıran 25 yaşındaki Sırp tenisçi, 30 dakika süren seti 6-3 alarak setlerde durumu 1-1 yaptı.

Son oyuna kadar dengenin bozulmadığı 3. sette, İsviçreli raket 10. oyunda servis kırdı ve 47 dakika süren seti 6-4 kazanarak yeniden öne geçti.

Djokovic karşısında rahat bir oyun ortaya koyan 30 yaşındaki Federer, son sete ilk 3 oyunu alarak başladı. Sırp rakibine servis kırma şansı vermeyen Federer, seti 6-3, toplam 2 saat 19 dakika süren maçı da 3-1 kazanarak finale yükselen ilk raket oldu.

Federer, Pazar günü oynanacak tek erkekler finalinde Murray-Tsonga maçının galibiyle karşılaşacak.

Final bileti, yeni rekor getirdi

Wimbledon'ı 7. kez kazanarak Sampras'ın rekoruna ortak olmak isteyen Federer, bu turnuvada 8. kez finale çıkan tek erkek raket olma unvanını elde etti.

İsviçreli tenisçi, bu yıla kadar Boris Becker, Arthur Gore ve Pete Sampras ile Wimbledon'da 7 final oynama rekorunu paylaşıyordu.

 

imbledon'da 8. kez final heyecanını yaşayan Federer, Grand Slam'lerde toplamda 24. kez finale çıktı.

2010 ve 2011'de Wimbledon'da çeyrek finalde elenen Federer, 2003-2009 yıllarında 7 kez yarı final oynamış ve hiç kaybetmemişti.

Wimbledon'da 65. galibiyet

Toplam 16 Grand Slam şampiyonluğu bulunan İsviçreli Roger Federer, Djokovic karşısında Wimbledon'da 65. galibiyetini elde etti.

Şampiyonada en fazla galibiyeti 84 maçla Jimmy Connors alırken, 2. sırada 71 galibiyetle Boris Becker bulunuyor.

İstatistikler


Federer, 12 ace attığı maçta, 10 basit hata yaparken, hiç çift hata yapmadı. 11 kez servis kırma şansı elde eden İsviçreli raket, bunlardan 3'ünde başarılı oldu, 31 kez de doğrudan puan getiren vuruş yaptı.

Toplam 5 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Djokovic ise 9 ace attığı mücadeleyi, 2 çift, 21 basit hatayla tamamladı.

28 kez doğrudan puan getiren vuruş yapan Sırp tenisçi, 1 kez de servis kırdı.

Djokovic, saatte 208 kilometre hızla maçın en hızlı servisini attı.

''Maç zordu, seyirci harikaydı''

Federer, maçtan sonra yaptığı açıklamada, ''Çok mutluyum. Bugün harika bir maç oynadım. Novak da harika oynadı. Zor bir maçtı ama harika bir seyirci vardı. Wimbledon finalinden yine oynayacak olmak çok güzel bir duygu'' diye konuştu.

Hiç Wimbledon finaline çıkmamış bir tenisçiyle final oynayacağının hatırlatılması üzerine Federer, ''Evet doğru ama ikisi de çok iyi. Dolayısıyla zor bir görevim olacak. Umarım finalde güzel bir maç çıkarabilirim'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler