"Kentleri teslim edecek adaylar arıyoruz"

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, gündemdeki konuları değerlendirdi ve partisine katılanlara rozet taktı. Soylu, ''ihaleleri değil, kentleri teslim edecek belediye başkanları" aradıklarını ifade etti.

Yayınlanma: 18.01.2009 - 14:01
Abone Ol google-news

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Ankara Plaza Otel'de düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyanın büyük devletlerinden olma potansiyelini barındırdığını ifade etti.

Partisinin ülkeyi, milletin değerlerini ön planda tutarak geleceğe taşımayı planladığını anlatan Soylu, bunun için memleketin her tarafını karış karış gezdiklerini belirtti.

Ergenekon soruşturmasına da değinen Soylu, soruşturmanın sonuna kadar götürülmesine taraf olduğunu ifade ederek, ''Ama bu dava nedeniyle hukuk örselenmesin, dava siyasileştirilmesin'' dedi.

Türkiye'nin, Gazze'de yaşanan dramın engellenmesi adına arabuluculuk rolünü üstlendiğini anımsatan Soylu, ''Gazze'de arabulucu olarak bize değil, Mısır'a teşekkür edildi. Türkiye'nin artık bir an önce laf ebeliğini bırakarak, daha proaktif bir dış politika izlemesi gerekiyor'' diye konuştu.

''AKP'nin dış politikasının 'gündüz imam, gece papaz' anlayışı etrafında şekillendiğini'' belirten Soylu, ekonomideki bozulmanın sonuçlarının, ''Ergenekon örtüsü altına gizlenmeye çalışıldığını'' kaydetti.

Belediye başkan adaylarına da tavsiyelerde bulunan Soylu, partisinin kazanacağı belediyelerde, ''şeffaf yönetim anlayışının'' hayata geçirilmesini istedi.

Belediye başkan adaylarına hitaben, ''çok uyumayın, fazla uyku tembellik yaratır'' diyen Soylu, şöyle devam etti: ''Vatandaşlarla bire bir temas edin. Onların iyi gününde, kötü gününde yanlarında bulunun. Tekrardan kaçınmayın. Çünkü doğru bildiklerinizi ne kadar çok tekrar ederseniz, o kadar ikna edici olur. Bire bir temastan elde edeceğiniz her geri bildirim, olumlu yansıyacaktır unutmayın. Çağdaş bilgiyi ve teknolojiyi sonuna kadar kullanın. 'Önce insan' felsefesinden hareket edin. Hiçbir parti ayrımı yapmadan, herkesi Demokrat Parti çatısı altına davet edin. Herkesle konuşun. Biz ihaleleri değil, kentleri teslim edecek belediye başkanları arıyoruz.''
 

Şahin ve Ortekin DP'de

Bu arada, toplantıya AKP'den istifa ederek DP'ye katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile bağımsız olarak görevini yürüten Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin de katıldı.

DP'den belediye başkan adayı gösterilen Şahin ve Ortekin, birer konuşma yaparak, seçime en iyi şekilde hazırlanacaklarını söyledi. Soylu, konuşmaların ardından, Şahin ve Ortekin'in yanı sıra partiye yeni katılan belediye başkan adaylarına rozetlerini taktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler