Engelli okulu, İmam Hatip'e dönüştürülüyor!

İstanbul Sarıyer’de engelli ve özel öğrencilere yönelik olarak düzenlenmiş tek okul olan Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu'nun 4+4+4 eğitim yasası kapsamında imam hatip ortaokuluna dönüştürülmek istenmesine karşı veliler ve öğrenciler eylemdeydi.

Yayınlanma: 10.07.2012 - 15:46
Abone Ol google-news

Sarıyer İstinye’de engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu 4+4+4 yasası kapsamında İmam Hatip Ortaokulu yapılmak isteniyor. Karara tepki gösteren öğrenciler ve veliler bugün eylemdeydi.

“Bedensel ve zihinsel engelliler için tam erişilebilir tek okul”

Karma bir eğitim veren ve engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına dönük olarak düzenlenmiş olan Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu’nun, AKP’nin 4+4+4 eğitim yasası ile birlikte imam hatip ortaokulu yapılmak istenmesine karşı veliler ve öğrenciler eylemdeydi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstinye binası önünde bir araya gelen veliler ve öğrenciler, okul binası önüne bir yürüyüş gerçekleştirirken, burada veliler ve öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan bir öğrenci velisi, Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu’nun bedensel ve zihinsel engelli çocukların özel eğitim öğretmeniyle, iyi şartlarda ve özgüven duygusuyla okumasını sağladığını dile getirdi.


“İmam Hatip Okuluna uygunluk nasıl ve neye göre belirleniyor?”

Erişilebilir ve engelliler için karma eğitim veren tek okulun Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu olduğunun belirtildiği açıklamada, 4+4+4 yasasının yürürlüğe girmesinin hemen ardından, kendileri için oldukça önemli olan bu okulun hızlıca imam hatip ortaokuluna dönüştürüldüğü ifade edildi.

Okulun dönüştürülmesinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne veliler tarafından bir başvuru yapıldığının vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:

“Bize gelen cevapta, okulumuzun fiziki yapısının İmam Hatip Ortaokulu olmaya uygun olduğu söylendi. Bunu dışında okulumuza yakın çevrede rampalı ve asansörlü bir okulun bulunduğu, bunun Hatemoğlu İlköğretim Okulu olduğu belirtildi. Şimdi biz size gerçekleri söyleyelim, okulumuz imam hatipe uygundur deniliyor ama soruyoruz, imam hatipe uygunluk nasıl ve neye göre belirleniyor. Ayrıca okulun çok yakınında bir imam hatip lisesi vardır ve bu lise ortaokulu da kaldıracak büyüklüktedir."


Çözüm olarak gösterilen okul engelli erişimine uygun değil

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün engelli öğrencilere uygun olarak gösterdiği Hatemoğlu İlköğretim Okulu’nun engelli asansörüne binmek için merdiven çıkılması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, karara tepki gösterildi.

Yapılan basın açıklamaların ardından engelli bir ilköğretim okulu öğrencisi olan Burak Can Şahin’in annesi Arzu Şahin de düzenlemenin geri çekilmesi için bir dava açacaklarını ifade etti.

8,5 milyon engelli görmezden geliniyor

Basın açıklamasına destek veren Sarıyer Yaşam Platformu temsilcisinin de bir konuşma yaptığı açıklamada söz alan Türkiye Sakatlar Derneği’nden Mahmut Kemen, engelli öğrencilerin eğitim hakkını elinden alan onlara eşit yurttaşlık hakkı vereceğine onları görmezden gelenlerin attığı bu adımın siyasi olduğunu dile getirdi. Açıklamada söz alan Engelli Hakları Atölyesi temsilcisi Mahmut Keçeci de, yapılan düzenlemenin kabul edilemez olduğunu belirtirken, AKP’nin 8,5 milyon engelliyi görmezden gelmesine tepki gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler