'Dev cami'ye şartlı destek

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca'da devasa bir cami yerine zerafetiyle öne çıkacak, yeşili bozmayacak bir projeden yana olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 11.07.2012 - 18:12
Abone Ol google-news

Habertürk televizyonundaki 'Manşet' programına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca'da yapılması planlanan cami ile ilgili tartışmalara değindi. Yeşili bozacak bir projeye karşı olduğunu ifade eden Günay, devasa bir cami yerine zerafetiyle öne çıkacak bir projeden yana olduğunu söyledi.

Günay şunları kaydetti:
"Projenin yapı strüktürü açısından bir bilgi sahibi olmamakla birlikte yeri ile ilgili bilgi sahibi oldum. Üsküdar Belediyesi yeşili bozmayacak, yeşili bir fon olarak kullanan bir yapı düşünüldüğünü söyledi. Bununla ilgili bir çekincem yok. Devasa bir yapı mı yapmalıyız yoksa zerafetiyle öne çıkacak bir yapı mı yapmalıyız, onu arkadaşlar konuşacak. Bize de fikrimizi sorarlarsa söyleyeceğiz. Ama Üsküdar Belediyesi'nin açıklamaları beni rahatlattı. Arkadaki anten kirliliğinin kaldırılacağı da söylendi. Çevreye başka mekanlar getirilmezse güzel bir projeye dönüşebilir diye düşünüyoruz. Her zaman gösteriş değil zerafet olmalı"


Daha önce Başbakan Erdoğan'a da anlattığı düşüncesini programda aktaran Günay, Boğaz'daki Valide Sultan, Molla Çelebi, Nusretiye, Kılıç Ali Paşa gibi camileri gölgeleyen yapıların ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Günay, "Bence İstanbul'a yakışan şeyler yapmalıyız. Aksi takdirde tarih bize hesap sorar" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler