'Türkiye, şüphesiz büyük fırsatlar ülkesidir'

Wall Street Journal, "Online Anodolu kaplanı harekete geçmeye mi başlıyor?" diye sorarak, "Etkileyici büyümesiyle, Avrupa Birliği ile ittifikıyla ve doğu ve batı arasında bir köprü olarak sahip olduğu tarihi rolüyle Türkiye, şüphesiz büyük fırsatların ülkesidir" dedi.

Yayınlanma: 14.07.2012 - 10:01
Abone Ol google-news

Türkiye'de rekora koşan online alışveriş yabancı yatırımcının da ilgisini çekmeye devam ediyor. Wall Street Journal, "Online Anadolu kaplanı harekete geçmeye mi başlıyor?" diye sorarak, "Etkileyici büyümesiyle, Avrupa Birliği ile ittifikıyla ve doğu ve batı arasında bir köprü olarak sahip olduğu tarihi rolüyle Türkiye, şüphesiz büyük fırsatların ülkesidir" yorumunu yaptı.

ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, büyümede yaşanan gel gitlerle birlikte Türkiye'nin büyüyen internet ekonumisini düşünmek için yatırımcılar açısından şimdinin doğru bir zaman olup olmadığını sorarak, istatistiklerin kesinlikle iyi göründüğünün altını çizdi.

Gazete, 2010 ve 2011 yıllarında Türkiye'nin gerçek gayri safi yurtiçi hasılasındaki büyümenin yüzde 9 ve yüzde 7.5 olmasına karşın bu verilerin AB için yüzde 2 ve yüzde 1.9 olduğunu belirtirken, Türkiye'de, 34 yaşının altında 35 milyon internet kullanıcısı olduğuna ve bu kişilerin internette Avrupa'dan üç kat daha fazla zaman geçirdiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin aynı zamanda sosyal medyayı da güçlü bir biçimde benimsediğine vurgu yapan WSJ, Türkiye'nin Facebook kullanımında ilk 5'e, Twitter kullanımında ise ilk 10'a girdiğine, Avrupa'da ortalama yüzde 50 olan kredi kartı kullanımının ise yüzde 60 olduğuna işaret ederek, online satışların çok güçlü ve hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirtti.

"Online Anadolu kaplanı harekete geçmeye mi başlıyor?" diye soran gazete, "Etkileyici büyümesiyle, Avrupa Birliği ile ittifikıyla ve doğu ve batı arasında bir köprü olarak sahip olduğu tarihi rolüyle Türkiye, şüphesiz büyük fırsatların ülkesidir" diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler