İspanya'da memurlar meydanlara çıkıyor

Ekonomik krizin yaşandığı İspanya'da, 11 Temmuz'da sağcı hükümetin açıkladığı yeni kesintilere karşı protesto gösterileri yapan memurların tepkileri devam ediyor.

Yayınlanma: 18.07.2012 - 16:34
Abone Ol google-news

Başbakan Mariano Rajoy'un açıkladığı 2015 yılına kadar kamu sektöründe yapılacak 65 milyar avroluk yeni kesintiler kapsamında Noel ikramiyeleri kaldırılacak ve Katma Değer Vergisi'ne yapılan zamlarla hayat pahalılığı daha da artacak olan ülkedeki memurlar, başta başkent Madrid olmak üzere birçok şehirde, sosyal paylaşım sitelerinin de yardımıyla organize edilen gösterilerde tepkilerini göstermeye çalışıyor.

Madrid, son bir haftadır olduğu gibi bugün de çok sayıda gösteriye evsahipliği yaptı. Kent merkezinin farklı yerlerinde, kısa süreli gerçekleştirilen eylemlerde memurlar, caddeleri trafiğe kapatarak, hükümetin istifa etmesini istedi.

İspanyol polisi ise kurulan barikatlarla Meclis binasına çıkan yolların girişlerini kapatarak göstericilerin yaklaşmasına izin vermedi.

Bu arada, ülkedeki önemli sendikalardan UGT, CCOO ve CSIF'in çağrıları ve çok sayıda sivil toplum örgütünün desteğiyle hükümetin yeni kesintilerine karşı yarın 80 kentte gösteriler düzenlenecek.

19 Temmuz'un yeni kesintileri içeren paketin Meclis'te onaylanacağı tarih olması sebebiyle özellikle Madrid sokaklarında gün içinde memurların eylemleri bekleniyor. Yoğun katılımlı gösterinin akşam saatlerinde olması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler