Kadıköy'e Güzel Sanatlar Lisesi geliyor

2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda Kadıköy yeni bir güzel sanatlar lisesine kavuşuyor. Adını cumhuriyet döneminin ünlü bestecisi Cemal Reşit Rey'den alan, Özel Cemal Reşit Rey Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 17 Eylül'de kapılarını eğitime açıyor.

Yayınlanma: 28.07.2012 - 13:04
Abone Ol google-news

İlköğretim üzerine 4 yıl eğitim ve öğretim yapılan güzel sanatlar liselerinde resim, müzik, tiyatro, sinema-TV, dans ve bale bölümlerine öğrenci kabul ediliyor. Her yıl ağustos ayı başında düzenlenen yetenek sınavlarıyla öğrenci alan güzel sanatlar liseleri, öğrencilerin eğilimleri ve yeteneklerini ortaya çıkarmayı, klasik lise eğitim ve öğretimine paralel olarak, güzel sanatların her alanı için üniversitelerin ilgili bölümlerine öğrenci hazırlamayı hedef olarak seçiyor.

Yeni eğitim ve öğretim yılına, Kadıköy Hasırcıbaşı Caddesi'ndeki merkez binasında başlayacak olan Cemal Reşit Rey Güzel Sanatlar Lisesi'nin kurucusu da deneyimli bir öğretmen... İstanbul'da ilk güzel sanatlar lisesinin kurulmasına öncülük eden Erol Görgün okulun kuruluş amacını şöyle açıklıyor: “Amacımız Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, sanatın merkezi olarak kabul ettiğimiz Kadıköy'de sanat eğitimi yapacak nitelikli, çağdaş bir eğitim yuvası kurmak. Öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini lise eğitimiyle birleştirerek geleceğin sanatçı adaylarına ilk ve temel sanat eğitimini vererek, onları üniversitelerin ilgili programlarına hazır hale getirmek istiyoruz. Bu amaçla yola çıkıyoruz.”

Cemal Reşit Rey Güzel Sanatlar Lisesi 8-9-10 Ağustos tarihlerinde okulun Hasırcıbaşı’ndaki merkez binasında yetenek sınavı yapıyor. Okulun sinema-TV bölümüne ise mülakatla öğrenci alınıyor. Lisenin açılış törenine Cemal Reşit Rey'in öğrencilerinden Tuluyhan Uğurlu'nun da katılacağı belirtiliyor.


Türkiye’de Güzel Sanatlar Liseleri

Güzel sanatlar liseleri, Anadolu lisesi statüsünde yatılı, gündüzlü ve karma olarak ilköğretim üzerine 4 yıl eğitim ve öğretim yapıyor. Bu okullar, öncelikle güzel sanatlarla ilgili yükseköğretim kurumlarının bulunduğu yerlerde açılıyor. Okulun temel amaçları şöyle sıralanıyor:
"Türk Millî Eğitiminin genel ve özel amaçları yanı sıra güzel sanatlar ve spor alanlarında öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda güzel sanatlar ile ilgili temel bilgi ve beceriler kazanmalarına yönelik eğitim-öğretim görmelerini sağlamak… Öğrencileri güzel sanatlarla ilgili yükseköğretim programlarına hazırlamak… Güzel sanatlar liselerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygun gördüğü ders çizelgeleri ve öğretim programları uygulanıyor. Programlar düzenlenirken alanın özelliğine göre yabancı dil dersleri ile sanat derslerine ağırlık veriliyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler