Londra 2012'den notlar

Londra Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi (LOCOG), bazı müsabakalarda tribünlerin boş kalması nedeniyle eleştirilirken, daha fazla biletin satışa çıkarıldığını açıkladı.

Yayınlanma: 30.07.2012 - 10:32
Abone Ol google-news

Milli judocu Sezer Huysuz, Londra Olimpiyatları'nda 73 kilo elemelerini geçemedi.
Excel North Arena'da yapılan elemelerde, milli judocu Huysuz ile İsrailli rakibi Josef Palelashvili karşı karşıya geldi.

Rakibine sayıyla yenilen milli sporcu, çeyrek finalde yarışma hakkını elde edemedi ve oyunlara veda etti.
 

Hırvatistan: 58 - Çin: 83

Londra Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar basketbolda Türkiye'nin bulunduğu A grubunda yer alan Çin, Hırvatistan'ı 83-58 yendi.

Gruptaki ilk maçında Çek Cumhuriyeti'ni mağlup eden Çin, böylece 2. maçını da kazanırken, ilk maçta ABD'ye yenilen Hırvatistan ise 2. mağlubiyetini elde etti.

 

Atıcılık erkekler 10 metre havalı tüfek

Londra Olimpiyatları'nda atıcılık erkekler 10 metre havalı tüfekte altın madalyanın sahibi, Rumen Alin George Moldoveanu oldu.

Royal Artillery Barracks'da yapılan 10 metre havalı tüfek finalinde 8 sporcu yarıştı. Eleme turlarında 599, finalde 103.1 ve toplamda 702.1 puan elde eden Rumen Moldoveanu, altın madalyayı boynuna taktı.

Gümüş madalyanın sahibi, Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan ve 701.5 puan toplayan İtalyan Niccolo Campriani olurken, Hintli Gagan Narang 701.1 puanla bronz madalya kazandı.
 

 Boş tribün eleştirilerine biletli yanıt

Bu arada, Londra Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi (LOCOG), bazı müsabakalarda tribünlerin boş kalması nedeniyle eleştirilirken, daha fazla biletin satışa çıkarıldığını bildirdi.

Aralarında 600 cimnastik bileti dahil olmak üzere toplam 3 bin biletin dün akşam ''Londra 2012''nin internet sitesinden yeniden satışa çıkarıldığı belirtildi. LOCOG, spor federasyonlarının iade ettiği biletlerin de satılacağını açıkladı.

Müsabakaların yapıldığı bazı spor merkezlerinde, yetkililer, spor federasyonları, atletler, gazeteciler ve sponsorlar için ayrılan ''Olimpiyat ailesi'' alanlarının boş olduğu gözlenmişti.
LOCOG, biletlerin birçoğunu sponsorlara verdiği ve bu nedenle tribünlerin dolmadığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Ancak LOCOG Başkanı Sebastian Coe, biletlerin sadece yüzde 8'inin sponsorlara dağıtıldığını, yüzde 75'inin halkın elinde olduğunu savunmuştu.

 

Bronz madalyasının yerine bir yenisini istiyor

Erkekler 60 kiloda Cumartesi günü bronz madalya kazanan Brezilyalı judocu Felipe Kitadai, boynundan hiç çıkarmadığı madalyasıyla birlikte duşa da girdiğini, ancak ıslanmasın diye çıkarmaya çalıştığı madalyayı, yanlışlıkla yere düşürdüğünü söyledi.

Madalyanın kurdelesinin geçtiği bölümün kırıldığını, artık boynuna takmanın mümkün olmadığını söyleyen Kitadai, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden yeni bir madalya istediğini belirtti. Kitadai, madalyanın bir yerinde de küçük bir çentik oluştuğunu ifade etti.

Brezilya Olimpiyat Komitesi yetkilileri de IOC'nin böyle bir yükümlülüğü olmamasına karşın, Kitadai için yeni bir madalya talebinde bulunduklarını belirtti.
 

Londra'da yoğunluk

Bu arada, olimpiyat oyunlarının başlamasının ardından ilk iş günü olan bugün, Lonra'da toplu ulaşımda aksamalar yaşanmadığı ancak yoğunluk olduğu bildiriliyor.

 

9 dalda 15 altın madalya sahiplerini bulacak

Londra Olimpiyatları'na, yarın 23 dalda yapılacak müsabakalarla devam edilecek.
Kano slalom, kule ve tramplen atlama, binicilik, eskrim, artistik cimnastik, judo, atıcılık, yüzme ve halter olmak üzere 9 dalda 15 altın madalyanın sahiplerini bulacağı yarının programında, 4 dalda 9 Türk sporcu mücadele edecek.

Türk sporcuların yarınki yarışma programları şöyle:

Boks:

22.45 Ferhat Pehlivan (49 kilo elemeleri)
17.15 Yakup Şener (64 kilo elemeleri)

Halter:

17.30 Sibel Şimşek (Bayanlar 63 kilo)
12.00 Bünyamin Sezer (Erkekler 69 kilo)
21.00 Mete Binay (Erkekler 69 kilo)

Yelken:

14.00 - Alican Kaynar (Erkekler Finn)
14.00 - Mustafa Çakır (Erkekler Laser)
14.00 - Nazlı Çağla Dönertaş (Kadınlar Laser Radial)

Yüzme:

12.00 Kemal Arda Gürdal (Erkekler 100 metre serbest elemeleri)

 

Bediha Tunadağı, bayanlar 58 kilo B Grubu müsabakalarında 5. oldu

2012 Londra Olimpiyatları'nda 58 kiloda podyuma çıkan milli halterci Bediha Tunadağı, B Grubu'nda 5. oldu. Excel Arena'da podyuma çıkan 26 yaşındaki milli sporcu, koparmada 87, silkmede 107 ve toplamda 194 kilo kaldırarak 5. sırayı elde etti. Madalya şansı bulunmayan Tunadağı'nın genel klasmandaki sırası A Grubu müsabakalarından sonra belli olacak.

 

Begül Löklüoğlu, olimpiyatlardan elendi

Londra Olimpiyatları'nda okçuluk kadınlar bireysel klasik yay disiplininde Türkiye'yi temsil eden Begül Löklüoğlu, Tayvan'dan Le Chien-Ying'e yenilerek olimpiyatlardan elendi.

Lord's Cricket Ground'da yapılan okçuluk müsabakalarında, kadınlar bireysel klasik yay disiplininde Türkiye'yi temsil eden Begül Löklüoğlu, son 32 maçında karşı karşıya geldiği Tayvanlı Le Chien-Ying'e, 6-0 (84-78) yenilerek olimpiyatlardan elendi. Oyunlarda bu branşın galibi, 2 Ağustos'ta yapılacak final müsabakaları sonrasında belli olacak.

 

Rakibine yumruk atan oyuncuya 2 maç ceza

FIFA, rakibine yumruk atan Kolombiya Kadın Futbol Takımı'nın oyuncusu Andrade'ye 2 maç ceza verdi. FIFA Disiplin Kurulu, Kolombiya Kadın Futbol Takımı'nın olimpiyat kadrosunda bulunan Lady Andrade'nin, Kolombiya'nın ABD ile oynadığı maçın 39. dakikasında rakip takımdan Abby Wambach'ın sağ gözüne yumruk attığı gerekçesiyle 2 maç oynamama cezası aldığını duyurdu.

Olayın kazara gerçekleştiğini ileri süren Andrade, takımının Fransa'ya karşı oynayacağı grup maçının yanı sıra Kolombiya'nın gruptan çıkması durumunda çeyrek final maçında da oynayamayacak.

 

Yüzmede erkekler 200 metre serbest finalini Fransız Agnel kazandı

Londra Olimpiyatları'nda, yüzmede erkekler 200 metre serbest finalini, Fransız Yannick Agnel kazandı. Aquatics Center'da yapılan erkekler 200 metre serbest yarışmasında, Fransız Yannick Agnel, 1:43.14'lük derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu.

Gümüş madalyayı, 1:44.93 ile Güney Koreli Park Taehwan kazanırken, Çinli Sun Yang aynı süreyle bronz madalyanın sahibi oldu. Bu dalın iddialı ismi ABD'li Ryan Lochte ise 1:45.04'lük derecesiyle dördüncülükle yetindi.

 

Yüzmede erkekler 100 metre sırtüstü finalini, ABD'li Grevers kazandı

Londra Olimpiyatları'nda, yüzmede erkekler 100 metre sırtüstü finalini, ABD'li Matthew Grevers kazandı. Aquatics Center'da yapılan erkekler 100 metre sırtüstü yarışmasında, ABD'li Matthew Grevers, 52,16'lık derecesiyle olimpiyat rekoru kırdı ve altın madalyanın sahibi oldu. Gümüş madalyayı, 52,92 ile ABD'den Nick Thoman, bronz madalyayı ise 52,97'lük süresiyle Japonya'dan Ryosuke Irie kazandı.

 

Milli boksör Selçuk Eker, Taylandlı Chatchai'ye yenilerek elendi

Londra Olimpiyat Oyunları'nda, 52 kiloda mücadele eden milli boksör Selçuk Eker, Taylandlı rakibi Butdee Chatchai'ye yenilerek elendi. İngiltere'nin başkenti Londra'daki Excel Arena'da son 16'ya kalmak için ringe çıkan Selçuk Eker, ilk raundu 11-2 kaybetti. Rakibi karşısında ikinci raundda biraz daha atak olan Selçuk Eker, bu raundu da 8-7 geride bitirdi. Son raundu da 5-1 kaybeden Selçuk Eker, müsabakadan 24-10 yenik ayrıldı.

 

Milli haltercilerden Hurşit Atak 5, Erol Bilgin 8. oldu

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda, 62 kiloda podyuma çıkan milli haltercilerden Hurşit Atak 5'inci, Erol Bilgin ise 8'inci oldu. Excel Arena'daki müsabakalarda, milli halterciler Erol Bilgin ve Hurşit Atak madalya mücadelesi verdi. Podyuma ilk çıkan Hurşit Atak, koparmadaki birinci hakkında 130 kiloyu rahat kaldırdı. Sonraki hakkı için 134 kilo bildiren milli halterci, ikinci ve üçüncü denemesinde başarılı olamadı ve koparmayı 130 kiloyla tamamladı.

Hurşit Atak, silkmedeki ilk hakkında 166 kiloluk barı kaldırdı ancak hakemden işaret gelmeden bıraktığı için kaldırışı geçersiz sayıldı. 21 yaşındaki halterci, ikinci denemesinde bu kiloda başarılı oldu ve salondaki seyirciler tarafından alkışlandı. Son hakkında 172 kiloyu kaldıran Atak, toplamda 302 kiloya ulaştı. Milli sporcu, genel klasmanda 5. oldu.

Erol Bilgin, koparmadaki ilk hakkında 135 kiloyu kaldırdı. İkinci hakkında 139 kiloda başarısız olan milli sporcu, son hakkında 140 kiloya çıktı, ancak bu kiloyu da kaldıramadı.
Silkmede ilk hakkında 165 kiloda başarısız olan Bilgin, ikinci hakkında aynı kilodaki barı zorlanarak da olsa kaldırdı. Son hakkında 169 kiloyu kaldıramayan milli halterci müsabakayı toplamda 300 kiloyla tamamladı. Bilgin, genel klasmanda 8'inciliği elde etti.
 

Altın madalya rekorla geldi

Bu sıklette altın madalyayı Kuzey Koreli Un Guk Kim, koparmada 153, silkmede 174 ve toplamda 327 kiloyla aldı. Kim koparmada kaldırdığı 153 kiloyla olimpiyat rekoru kırarken, 2002 yılında İzmir'de Çinli Zhiyong Shi'nin kırdığı dünya rekorunu da egale etti. Eski olimpiyat rekoru 152 kiloyla Atina 2004'te yine Çinli Shi tarafından kırılmıştı. Kuzey Koreli Guk Un Kim, toplamda 327 kiloyla da dünya rekoru kırdı. Eski dünya rekoru 326 kiloyla Çinli Jie Zhang'a aitti.

Kolombiyalı Oscar Figueroa, koparmada 140, silkmede 177, toplamda da 317 kilo kaldırarak gümüş madalya kazandı. Kolombiyalı halterci, silkmedeki 177 kiloluk kaldırışıyla olimpiyat rekoru kırdı. Eski rekor 176 kiloyla Çinli Xiangxiang Zhang'a aitti. Endonezyalı Irawan Eko Yuli de koparmada 145, silkmede 172, toplamda 317 kilo kaldırırken, tartı farkıyla bronz madalyada kaldı.

 

Artistik cimnastik takım finalinde Çin üst üste ikinci defa şampiyon oldu

Londra Olimpiyatları'nda erkekler artistik cimnastik takım yarışmasını, üst üste ikinci defa Çin Halk Cumhuriyeti kazandı. North Greenwich Arena'da yapılan cimnastik yarışmalarında, erkekler artistik cimnastik takım finalinde, 275,997 puan alan Çin Halk Cumhuriyeti, üst üste ikinci defa olimpiyat şampiyonu oldu.

Podyumun diğer basamaklarına çıkacak takımların belirlenmesi ise tartışmalara neden oldu. Puanlama sonucunda Büyük Britanya ikinci, Ukrayna da üçüncü ilan edilmişti ama Japon takımı puanlamaya itiraz ederek, Kohei Uchimura'nın ''kulplu beygir''de sergilediği performansın puanlarının gözden geçirilmesini talep etti.

Görüntüleri yeniden izleyen jüri, 13,466 olan puanı 0,7 puan artırarak 14,166'ya yükseltti. Bu kararla Japonya'nın puanı 271,952'ye yükseldi ve sıralamada iki sıra birden yükselen Japonya, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Puanlamanın revize edilmesi sonrasında 271,711 puanı olan Büyük Britanya üçüncülüğe gerilerken, Ukrayna ise podyumun dışında kalarak dördüncü oldu.

 

Ukraynalı Shemyakina, eskrim kadınlarda altın madalya kazandı

Londra Olimpiyatları'nda Ukraynalı eskrimci Yana Shemyakina, kadınlar bireysel epede altın madalyanın sahibi oldu. Excel South Arena'da yapılan kadınlar bireysel epe finalinde, Ukraynalı Yana Shemyakina, Alman Britta Heidemann'ı normal süresi 8-8 biten maçta, 9-8 yenerek olimpiyat şampiyonu oldu. Heidemann'nın gümüş madalya kazandığı bu kategoride, Güney Koreli Shin A Lam'ı 15-11 mağlup eden Çinli Sun Yujie bronz madalyanın sahibi oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler