Çağdaş sanat terasa çıktı

Elgiz Müzesi 40 yaş altı 23 heykeltıraşın işlerini 1500 metrekarelik açık hava alanında sergiliyor.

Yayınlanma: 31.07.2012 - 06:20
Abone Ol google-news

Proje 4L/Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi, “Teras Sergileri<40” ile 40 yaş altı 23 heykeltıraşın çalışmalarını yeni açılan 1500 metrekarelik açık hava alanında sergiliyor. 18 Ağustos’a kadar sürecek sergide Ayla Turan, Bahadır Çolak, Baran Cağinli, Caner Şengünalp, Çayan Yılmaz, Derya Özparlak, Evren Erol, Ferit Yazıcı, Gülen Eren, Hakan Bakır, Hakan Çınar, Işık Özçelik, Kıymet Daştan, Malik Bulut, Mehmet Ayanoğlu, Meliha Sözeri, Nuray Sevindik, Serkan Yüksel, Sesil Beatris Kalayciyan, Tanzer Arığ, Tuğberk Selçuk, Tuğçe Yücetürk ve Y. Bahadır Yıldız’ın işleri yer alıyor.

Heykel sanatına yeni bir boyutta bir platform olanağı sağlamak, aynı zamanda genç çağdaş sanatçıları desteklemek amacını taşıyan sergide işler, özellikle müzenin Maslak’taki gökdelenlerin arasındaki konumuna göre değerlendirilmiş. Müze etrafındaki gökdelenlerde çalışanların ofis pencerelerinden izleyebilecekleri bir alan olarak da dikkat çekiyor.

İki kilodan 1100 kiloya; 70 santimden 500 santim yüksekliğe uzanan işler, müzenin terasında yanındaki gökdelenlerden ayırt edilebilecek bir farkındalık yaratıyor.

Evren Erol’un ahşaptan, yükseğe uzanan “Asimile” isimli heykeli, İstanbul’un gündelik sokak ve insan sesleriyle birlikte Elgiz Müzesi’nin gökdelenlerin arasındaki ses akislerine bir gönderme. Doğal ve yapay olanı da sorgulayan Ayla Turan’ın ahşap ve alüminyumdan “Tanımadığım Komşuma Mektup” adlı üç ağaç gövdesinden oluşan heykeli, İstanbul’un arka mahallelerindeki pencereden pencereye ipe asılmış eşya parçalarını canlandırıyor.

Nuray Sevindik’in “Uzaklaşmak” işinde, kırmızı metal kaynaktan birbirine dönemeçli olarak bağlı ama uzak olan demir boruları, Tanzer Arığ’ın paslanmaz çelikten adı üstünde olan içi boş “Önü Aslında Arkası” adlı eseri, Ferit Yazıcı’nın ince metal tellerden oluşan “Araf” isimli yapıtı, Sesil Beatris Kalaycıyan’ın polyester, silikon, akrilik ve otrişten yaptığı “Kokoş’un Kabare Şovu Var” serginin dikkat çeken diğer yapıtlarından.

“Teras Sergileri<40”ın yanı sıra müzenin 1. ve 2. katındaki koleksiyon seçkisinde de yenilikler bulunuyor. Sürekli sergide aralarında Tracey Emin, Abdurrahman Öztoprak, Adnan Çoker, Darren Almond, Dennis Gün, Ergin Çavuşoğlu, Jonathan Meese, Jan Fabre, Elke Krystufek, Luo Jie’nin de bulunduğu sanatçıların eserleri yer alıyor. Süreli sergide ise Nilbar Güreş, Bengü Karaduman, Volkan Diyaroğlu, Tunca Subaşı, Mateo Mate, Stephan Balkenhol, Mimmo Paladino, Alexander Libermann’ın yapıtları ile müzenin yakın dönemde koleksiyonuna kattığı eserler sergileniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler