"Çalışanlar arasında adaletsizliğin giderilmesi gerek"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, sağlık alanında yapılan yeniliklerle birçok düzenlemeye gidildiğini belirterek, ''Vatandaşlar açısından devrim niteliğinde olan Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın uzun vadeli olabilmesi için çalışanlar arasındaki adaletsizliğin de giderilmesi gerekiyor'' dedi.

Yayınlanma: 20.01.2009 - 13:59
Abone Ol google-news

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Hatay Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen ''4/B Statüsündeki Sözleşmeli Personelin Durumu'' konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de sağlık alanında 36 bini 4/B statüsünde toplam 52 bin sözleşmeli personel bulunduğunu söyledi.

Uzun süredir sözleşmeli personelin yaşadığı sıkıntıları gündeme getirmeye çalıştıklarını ifade eden Kaçar, şöyle konuştu:
''5 yıldır yürürlükte olan Sağlıkta Dönüşüm Programı birçok yenilik getirmesine rağmen bu uygulama çalışanlar açısından adaletsizliğe yol açtı. Vatandaşlar açısından devrim niteliğinde olan Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın uzun vadeli olabilmesi için çalışanlar arasındaki adaletsizliğin de giderilmesi gerekiyor. Amacımız sözleşmeli personelin mağduriyetini ortadan kaldırmak ve özlük haklarını iyileştirmek. Bu kapsamda, askerlik nedeniyle sözleşmesi feshedilen personelin askerlik sonrasında tekrar göreve dönebilmesi, şartları uygun olan personelin karşılıklı yer değiştirmesi, eş durumu tayinlerin düzenlenmesi konusunda mevzuat değişikliğiyle ilgili son aşamaya gelindi. Görüşmelerimiz ve taleplerimiz neticesinde sözleşmeli personelin kısa sürede bu haklarına kavuşacağı müjdesini verebiliriz.''

Kaçar, temel amaçlarının sözleşmeli personel uygulamasını tümüyle kaldırarak sözleşmelileri kadroya almak olduğunu söyledi. Türkiye genelinde yaklaşık 80 bin üyeleri bulunduğunu bildiren Kaçar, bu üye sayılarıyla Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen'i toplu görüşme masasına taşıyacaklarını, çalışanların haklarıyla ilgili taleplerini kabul ettirmeye başaracaklarını kaydetti.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarını kınayan Kaçar, bazı AB ülkeleri ile BM'nin yaşanan vahşet karşısında sessiz kaldığını hatta birçok ülkenin saldırıları haklı göstermeye çalıştığını iddia etti. Toplantı, daha sonra, basına kapalı devam etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler