Baydemir'in yargılanmasına devam edildi

Diyarbakır'da 2007 yılında reklam panolarına Türkçe-Kürtçe yeni yıl ve bayram mesajı astırdığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 20.01.2009 - 14:34
Abone Ol google-news

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında 2007 yılında reklam panolarına Türkçe-Kürtçe yeni yıl ve bayram mesajı astırdığı gerekçesiyle açılan davanın görülmesine devam edildi. Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Baydemir ile avukatları Hayrettin Güzel ve Meral Danış Beştaş katıldı.

Baydemir, yaptığı savunmada, kutlama mesajlarının Türkçe ve Kürtçe asıldığını belirterek, ''Bu hususun herhangi bir kanuna aykırılık teşkil etmediği kanaatindeyim. Kürtçe, ülkemizin bir zenginliğidir. Türkçenin yanında kullanılmasının suç oluşturmadığını düşünüyorum'' dedi.

Osman Baydemir, ''Ülkemizde TRT 6, Kürtçe yayına başlamıştır. Bu yayın daha önce gerçekleştirilmiş olsaydı ülkemizdeki ölüm olaylarının meydana gelmeyeceği kanaatindeyim'' diye konuştu.

Avukat Danış, Kürtçenin bu şekilde kullanılmasının suç oluşturmadığı kanaatinde olduklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, davayla ilgili mütalaa hazırlaması için dosyanın Cumhuriyet Savcısı'na gönderilmesine karar verdi.
 

3 yıl 6 ay hapis istemi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Baydemir'in TCK'nin ''Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanun'un koyduğu yasaklara ve yükümlülüklere aykırı hareket etmek'' suçunu kapsayan 222. maddesi ile ''görevi kötüye kullanma'' suçunu içeren 257/1. maddesi uyarınca toplam 3 yıl 6 ay hapsi isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler