Putin ve Cameron, 'istikrarlı bir Suriye' istiyor

İngiltere Başbakanı David Cameron ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Londra'da, Suriye konusunu görüştü.

Yayınlanma: 02.08.2012 - 16:21
Abone Ol google-news

Başbakanlık 10 numarada yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından yapılan kısa açıklamada Cameron, iki ülke arasında Suriye konusundaki görüş farklılıklarına karşın, İngiltere ve Rusya'nın da kan dökülmesine son verilmesini görmek istediğini kaydetti. Cameron, ''İkimiz de Suriye'deki sorunun son bulmasını ve istikrarlı bir Suriye istiyoruz'' dedi.

Vladimir Putin ise Suriye konusunda iki liderin aynı görüşte oldukları noktalar bulunduğunu kaydederek, ''Hayata geçirilebilir bir çözüm bulmak için çalışmaya devam etmek konusunda mutabık kaldık'' dedi.

Görüşmenin ardından Cameron ile Putin, Londra Olimpiyat Oyunları çerçevesinde Excel Centre'da yapılan judo karşılaşmasını izlemek üzere başbakanlıktan ayrı araçlarla ayrıldı. Uluslararası Judo Federasyonu'nun onursal başkanı olan Putin, bu spora olan ilgisiyle biliniyor.

Cameron, başbakanlıktan ayrılırken gazetecilere, ''Rusya Devlet Başkanı'nı judo karşılaşmasına götürmekten memnuniyet duyuyorum ama unutmayın biz izleyici olacağız, mücadele etmeyeceğiz'' dedi.

İngiltere, Putin ile yapılan görüşmede, Suriye'deki şiddete son vermeyi amaçlayan BM Güvenlik Konseyi anlaşmasına Rusya'nın destek vermesini istedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rusya ve Çin'in anlaşmayı veto etmesini ''affedilemez'' olarak nitelemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler