Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet manşetinde, "Asker önlem istedi" başlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan emekli Jandarma Albay Kırca'nın intiharına yol açtığı öne sürülen yayınlara sert tepki göstermesine yer verdi. Diğer birçok gazetenin gündemini, Obama'nın göreve başlaması ve emekli Jandarma Albay Kırca'nın cenazesi oluşturdu.

Yayınlanma: 21.01.2009 - 08:11
Abone Ol google-news



CUMHURİYET

Asker önlem istedi

Sert açıklama Genelkurmay Başkanlığı, Başbuğ döneminde internet sitesinden açıklama yapmama geleneğini bozarak emekli Jandarma Albay Kırca’nın intiharına yol açtığı öne sürülen yayınlara sert tepki gösterdi. Bir itirafçının ifadelerine dayanılarak, Kırca’yı suçlayıcı haberlere yer verildiği belirtilen açıklamada yargılama sürecinde kişi ve kuruluşların yargısız infaz kurbanı olduğu ve suçlu ilan edildiği vurgulandı.



HÜRRİYET

Madde 104 zirvesi


Ergenekon tartışmalarının kırladığı bir sırada Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa'nın 104. maddesinde belirlenen "Cumhurbaşkanı, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir" görevi çerçevesinde, yasama, yürütme ve yargıyı bugün konutunda buluşturuyor.


MİLLİYET

Yeni bir dünya

"60 yıl önce yerel lokantada servis yapılmayan bir adamın oğlu" olduğunu hatırlatan ABD'nin ilk siyahi başkanı Obama, "Bugün bu çağ bitiyor" diyerek göreve başladı.


RADİKAL

Demokrasinin faziletleri


Partisinin adayı olması bile sürpriz sayılan Barack Obama'nın ABD Başkanlığı'na gelmesi ABD demokrasinin bir zaferi sayılıyor.Amerikalılar ve dünya Bush'tan kurtuluşun sevincini yaşadı.


AKŞAM

Tarih yazan yemin


Ve Obama, ABD'nin ilk siyah Başkanı. Martin Luther King'in rüyasını 46 yıl sonra gerçeğe çeviren Obama, dünyaya barış mesajı verdi.


POSTA

Enkaz devraldı


Amerikan tarihinin ilk siyahi başkanı Barack Hüseyin Obama dün başkent Washington'da 2 milyon kişinin izlediği törende yemin ederek göreve başladı. Bush'un 8 yılda ekonomik ve siyasal açıdan enkaza çevirdiği Amerika'nın yeni patronu olan Obama, Müslümanlara şöyle seslendi: "Canımızın istediğini yapamayız. Yeni bir çağ başlatacağız. Yumruğunuzu açın, elinizi sıkmak istiyoruz"



VATAN

Başbakanlık'ta Uzan zirvesi


Cem Uzan, Erdoğan'a mektup yazıp, "Satılan mal varlığımız bize çıkarılan borcu fazlasıyla karşıladı" diyerek uzlaşma talep etti. Bunun üzerine Erdoğan talimat verdi; üç Bakan ve TMSF Başkanı iki hafta önce Uzan'la masaya oturdu. Ancak sonuç Uzan için hayal kırıklığı oldu.


BİRGÜN

JİTEM'in ruhuna saf tuttular

Güne medyaya 'gözdağı açıklaması'ile başlayan Genelkurmay'ın tepe kadrosu öğle vakti JİTEM'ci emekli albay Abdülkerim  Kırca'nın cenazesinde saf tuttu.



SABAH

Son sözü 'Anne kurtuldum' oldu


Uludağ'da kaybolduktan sonra ulaşılabilen Ümit cepten kurtulduğunu müjdeledikten sonra donarak öldü.



TERCÜMAN

Önce uyardılar sonra "Variz dediler"


Emekli Gazi Albay Kırca'nın onur intiharının ardından, Genelkurmay sert bir uyarı yaptı. Sonra komutanlar cenazede hazır bulundu.


YENİ ŞAFAK

Telefon trafiği öldürdü


Bİlkent'li genç Uludağ'da snowboard yaparken kayboldu. Donmak üzereyken bulundu. Ambulansta can verdi.


ZAMAN

Obama'dan umut dolu başlangıç


ABD Başkanı Obama, yemin töreninde dünyaya yeni bir başlangıç ve eşitlik mesajları verdi. Barış isteyenlerin dostu olduğunu belirten Obama, "Sadece güç bizi koruyamaz. Canımızın her istediğini yapamayız." dedi. Yeni  başkan, Müslüman dünyaya ise şöyle seslendi: "Ortak çıkarlar ve karşılıklı saygıya dayalı yeni bir yol arıyoruz"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler