Metin Erksan yarın toprağa verilecek

Türk sinemasının önemli yapıtlarına imza atan ve önceki gün tedavi gördüğü hastanede vefat eden ünlü yönetmen Metin Erksan (83), yarın İstanbul'da toprağa verilecek.

Yayınlanma: 06.08.2012 - 12:05
Abone Ol google-news

Türk sinemasının önemli yapıtlarına imza atan ve önceki gün tedavi gördüğü hastanede vefat eden ünlü yönetmen Metin Erksan için ilk tören Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

Erksan'ın cenazesi Teşvikiye Camisi'nde öğleyin kılınacak namazın ardından vasiyeti üzerine Boğaziçi Üniversitesi kampüsü içinde yer alan Nafi Baba Tekkesi olarak bilinen Rumelihisarı Şehitlik Dergahı'ndaki aile mezarlığına defnedilecek.

Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SESAM) Başkanı Yılmaz Atadeniz, Mevlevi bir aileden gelen Metin Erksan'ın vasiyeti üzerine Nafi Baba Tekkesi olarak bilinen Rumelihisarı Şehitlik Dergahı'ndaki aile mezarlığına defnedileceğini belirtti.

Buraya defin için Bakanlar Kurulu kararı gerekmediğini öğrendiklerini ve Mezarlıklar Müdürlüğü'nden de gerekli iznin alındığını ifade eden Atadeniz, ''Metin Erksan'ın vasiyeti bu yöndeydi. Yerine getirdiğimiz için çok mutluyuz'' dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler