Altın Koza'da yarışacak filmler belli oldu

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 19'uncusu düzenlenecek Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yer alacak filmler belli oldu.

Yayınlanma: 07.08.2012 - 10:41
Abone Ol google-news

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek, 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yer alan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na başvuru yapan 42 eserden 14'ünün jüri önüne çıkmaya hak kazandığını belirtti.

Aldırmaz, festivalin, her yıl olduğu gibi bu yıl da sinema sektörünün büyük ilgisiyle karşılaştığını vurgulayarak, ''Yarışmamıza başvuran birbirinden değerli 42 eser arasından 14'ü, başkanlığını yönetmen Ferzan Özpetek'in yapacağı jüri önüne çıkmaya hak kazandı. Hepsine başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Altın Koza için yarışacak filmler şöyle sıralandı:
''Ana Dilim Nerede / Yönetmeni: Veli Kahraman
Araf / Yönetmeni: Yeşim Ustaoğlu
Ateşin Düştüğü Yer / Yönetmeni: İsmail Güneş
Aziz Ayşe / Yönetmeni: Elfe Uluç
Babamın Sesi / Yönetmeni: Orhan Eskiköy & Zeynel Doğan
Devir / Yönetmeni: Derviş Zaim
Gözetleme Kulesi / Yönetmeni: Pelin Esmer
Lal Gece / Yönetmeni: Reis Çelik
Rüzgarlar / Yönetmeni: Selim Evci
Siirt'in Sırrı / Yönetmeni: İnan Temelkuran & Kristen Stevens
Şimdiki Zaman / Yönetmeni: Belmin Söylemez
Yabancı / Yönetmeni: Filiz Alpgezmen
Yeraltı / Yönetmeni: Zeki Demirkubuz
Yük / Yönetmeni: Erden Kıral''

''En İyi Film'' seçilecek eserin 350 bin TL'lik ödülün sahibi olacağı yarışmanın sonuçlarının 22 Eylül gecesi yapılacak kapanış töreninde açıklanacağı bildirildi.

Yönetmen Ferzan Özpetek başkanlığındaki yarışmanın jürisinde görüntü yönetmeni Eyüp Boz, müzisyen Hasan Saltık, öğretim görevlisi Hülya Uğur Tanrıöven, oyuncular Nejat İşler ile Nurgül Yeşilçay ve yapımcı Zeynep Özbatur Atakan görev alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler