Side'de festival, Schloss Schönbrunn Orkestrası'yla başlayacak

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Uluslararası Side Kültür Sanat Festivali 25 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 07.08.2012 - 15:20
Abone Ol google-news

Festival ile ilgili Side'deki bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, festivalin, Avrupa Festivaller Birliği'ne üye olduğunu hatırlattı. Uluslararası Side Kültür Sanat Festivali'nin ülke sınırlarını aştığını belirten Uçar, bu yılki festivalde etkinliklerin Side Antik tiyatro ve Apollon Tapınağı'nda gerçekleştirileceğini bildirdi.

Festivalin Side'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına değinen Abdulkadir UÇar, ''Side'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin, burada yaşayan vatandaşlarımızın buraya yalnız denize girmek için gelmediklerini bilmekteyiz. Tarihine yakışır böyle güzel bir kentte antik tiyatro ve Apollon Tapınağı gibi etkinliklerin yapıldığı bu güzel mekanlarda insanları kültür ile tanıştırabilmek çok önemli. Bu çerçevede Side Festivali rolünü en iyi şekilde gerçekleştirmiş oldu'' dedi.

Başkanı Uçar, Side Kültür Sanat Festivali kapsamında bir de orkestra kurulduğunu, dünyanın tanınmış bestecilerinden Krzysztof Penderecki'nin şefliğini üstlendiği orkestranın Türkiye'de bir ilk olduğunu vurguladı. Uçar, ''Festivalin kapanış konserini Side Festival Orkestrası verecek. Bu hem Side Festivali'nde hem de Türkiye'de bir ilk olacak. Orkestra yerli ve yabancı ekiplerin sanatçılarından oluşacak'' diye konuştu.

Açılış konseri Schloss Schönbrunn Orkestrası'ndan

Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, festivalin ilk konserinin, 25 Ağustos'ta Viyana oda müziğinin başarılı gruplarından Schloss Schönbrunn Orkestrası tarafından Side Antik Tiyatro'da verileceğini bildirdi. Remzi Buharalı, Side Festival Orkestrası'nın 30 Eylül'de kapanış galasında sahne alacağını ve ilk konserini icra edeceğini belirterek, ''Bu, ülkemizde bir kültür ve sanat festivali adına büyük bir kazanım olacak'' dedi.

Festival programı

Side Antik Tiyatro'da 25 Ağustos'ta Schloss Schönbrunn Orkestrası'nın vereceği konserle başlayacak festival kapsamında, 28 Ağustos'ta Massimo Mercelli ve Luis Bacalov ikilisi, 30 Ağustos'ta Golden Trombon Orkestrası, 2 Eylül'de Anvar Akbarov yönetimindeki Türksoy Oda Orkestrası, 5 Eylül'de Antonio Pirolli yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 9 Eylül'de ENBE Orkestrası, 13 Eylül'de şef Tan Li Hua yönetimindeki Pekin Senfoni Orkestrası, 15 Eylül'de Ege Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu, 18 Eylül'de şef Cemi'i Can Deliorman yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, 21 Eylül'de Dağıstan Halk Dansları Topluluğu Lezginka, 24 Eylül'de Orhan Şallıel yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 27 Eylül'de Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars, 30 Eylül'deki kapanış galasında da Krzysztof Penderecki yönetimindeki Side Festival Orkestrası konser ve gösteriler sunacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler