Kılıçdaroğlu'ndan mektup açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC'de yayın yapan bir internet sitesinde kendi adıyla yayımlanan ve KKTC'nin eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı eleştiren mektup hakkında açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, mektubu kendisinin yazmadığını belirterek, ''Kıbrıs'ın bağımsızlığında, ana harcı temele koyan kişi Denktaş'tır'' dedi.

Yayınlanma: 21.01.2009 - 10:16
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, KKTC'de yayın yapan bir internet sitesinde, ismi kullanılarak, ''Kıbrıs Türkü, üzerinde yaşadığı vatanına, kendisine; tarih boyunca Ergenekon ve benzeri olaylar dolayısıyla yapılan, bundan sonra yapılacak ithamlara karşı dik durmalı, gizli tarihinin açığa çıkartılması için gerek Sayın Denktaş'a, gerekse Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerine bu yönde baskı yapmalıdır'' şeklinde, bir mektubun yayımlandığını belirtti.

İnternet sitesinin yazarına mektup göndermediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: ''Sayın Denktaş ve Sayın Talat ile ilgili hiçbir yorum yapmadım. Bu mektubun hangi gerekçeyle yayınlandığını öğrenemedim. Bu internet sitesi yetkilileri, beni arayıp, böyle bir mektup gönderip göndermediğimi de sormadılar.
Sayın Denktaş'ın, Kıbrıs için yaptıklarını çok iyi biliyorum. Kıbrıs'ın bağımsızlığında, ana harcı temele koyan kişi Denktaş'tır. Onu eleştirmek değil, bir şey söylemek gerekirse, Sayın Denktaş'ı yüceltmemiz gerekiyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler