Halep ağır silahlarla bombalanıyor

Suriye'de yönetime bağlı birliklerin, muhaliflerin yoğun olduğu kentlerde savaş uçakları ve helikopterlerle düzenlediği operasyonlarda, çoğu Halep'te 150 kişinin öldüğü iddia edildi.

Yayınlanma: 09.08.2012 - 07:56
Abone Ol google-news

Suriyeli muhalif Muhammed Akdağ, Suriye Minnih Havaalanı'ndan kalkan uçakların gün boyunca Halep'in Azaz, Tel Rıfat ve el-Bab beldelerini bombaladığını öne sürdü.

Akdağ, hava saldırılarından kaçan bine yakın Suriyelinin Türkiye'ye geçiş yapmak amacıyla sınır bölgelerine akın ettiğini, Suriye ordusunun sınır bölgelerinde saldırılara devam ettiğini iddia etti.

Suriyeli vatandaşların Bab-u Selam sınır kapısına yakın bir bölgede toplandığını aktaran Akdağ, uçakların sınırı geçmek isteyen vatandaşların bulunduğu bölgeleri bombaladığını öne sürdü.

Öte yandan Suriye'de yönetime bağlı birliklerin, muhaliflerin yoğun olduğu kentlerde savaş uçakları ve helikopterlerle düzenlediği operasyonlarda, çoğu Halep'te 150 kişinin öldüğü iddia edildi.

Halep, Şam ve Humus ağır silahlarla bombalanıyor

Şam'ın Tadamun, Kisve, Dumar, Hacr Esved ve Kadem bölgelerinin ağır silahlarla saldırılar düzenlendiğini ve  helikopterlerin de saldırıya destek verdiğini bildiren yerel kaynaklar, başkentin üzerinde askeri helikopterlerin keşif uçuşları yaptığını belirtti.

Operasyonların Şam'ın birçok semtinde devam ettiğini ifade eden kaynaklar, Halep'in Azez, Ancera, Hura, Kaptan Cebel, ve Etarıb beldelerinin yoğun tank ateşinin yanı sıra savaş uçaklarıyla da bombalandığını söyledi.

Yerel kaynaklar, Halep'in Salahaddin bölgesinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını, ordunun havadan ve karadan Humus'da da operasyonları sürdürdüğünü bildirdi.

Kaynaklar, İdlib, Dera, Deyru'z Zor, Hama ve Lazkiye'de operasyonların gece de devam ettiğini ifade etti.


Suriye Başbakanı'nın Ürdün'e geçişi

Bu arada Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye Başbakanı Riyad Hicab'ın Ürdün'e kaçırılma operasyonunun görüntülerini medyayla paylaştı.

El-Cezire kanalının yayınladığı görüntülerde, Başbakan Riyad Hicab'ın, beraberinde ailesi ve yakın akrabalarından oluşan yaklaşık 35 kişilik bir kafileyle, ÖSO'ya bağlı Mu'tasım Billahi birliklerinin eşliğinde Ürdün'e giriş yaptığı görülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler