'Profesörüm Atatürk'e 'put' dedi' iddiası

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun, girdiği derslerde Atatürk'ün fotoğrafları için ''put'' dediği ileri sürülen KSÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Eyicil hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Yayınlanma: 21.01.2009 - 20:26
Abone Ol google-news

Kahramanmaraş'ta yerel bir televizyon kanalında geçen hafta canlı yayına katılarak öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun'a, KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisi A.E. ''Bir öğretim üyesi, derslerde Atatürk'ün fotoğrafı için 'put' ifadesini kullandı'' iddiasında bulundu.

İddianın ardından, KSÜ Rektörlüğü adına iddiadaki ifadenin sahibi olduğu öne sürülen Ahmet Eyicil hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu ve KSÜ içinde de idari soruşturma başlatıldı. Baytorun, yaptığı açıklamada, olayın takipçisi olacaklarını belirterek, şunları kaydetti: ''Konuyu yargıya intikal ettirdik. Söz konusu öğretim üyesi Eyicil hakkında 'Atatürk'ün manevi şahsiyetine tahkir' suçundan kamu davası açılması için ilgili suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca, üniversite olarak idari inceleme başlattık. Program kasetleri de yine yargı mensuplarına intikal ettirildi. Bundan sonra iş yargıya intikal etmiştir.''

İddialar üzerine Eyicil ise ismi geçen öğrencinin derslerine girmediğini öne sürerek, iddianın komplo olduğunu savundu. Kendisine ait 3 kitabın olduğunu ve binlerce makale yazdığını belirten Eyicil, öğrencinin durumunun da araştırılmasını isteyerek, öğrenci hakkında da soruşturma açılmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon