Çin'de zehirli gıdaya idam kararı

Çin'de en az 6 çocuğun öldüğü ve yaklaşık 300 bininin hastalandığı zehirli gıda skandalında ilk mahkumiyet kararı verildi. Zehirli sütün içinde bulunan melamin maddesinin üretildiği bir imalathaneyi işlettiği belirtilen bir kişi ölüm cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 08:01
Abone Ol google-news

Çin'de ölümlere yol açan melaminli gıda skandalıyla ilgili görülen davada, ilk mahkumiyet kararı verildi. Ülkenin kuzeyindeki Şijiazhuang kentinde görülen davada alınan ilk kararda, Zhang Yujun ölüm cezasına, Zhang Yanzhang da ömür boyu hapse mahkum edildi.

Mahkeme sözcüsü, yöneticilerin, iş adamlarının ve yetkililerin yargılandığı davayla ilgili ilk duruşmada bu 2 kişinin, zehirli gıda ürünlerinin üretiminde ve satışında rolleri bulunmaktan hüküm giydiklerini belirtti. Zhang Yujun'un, zehirli sütün içinde bulunan melamin maddesinin üretildiği bir imalathaneyi işlettiği belirtildi.

Mahkemenin, skandalın merkezindeki bir süt şirketinin genel müdürü olan Tian Wenhua hakkındaki kararı da bugün vermesi bekleniyor.

Çin'de çocukların ölmesine ve hastalanmasına neden olan bebek mamasında melamin bulunmasıyla bir skandal patlak vermiş, ardından onlarca süt ve süt ürününde bu maddeye rastlanmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler