Obama, CIA'nın kurallarını değiştirecek

ABD'de başkanlık görevini devralan Barack Obama'nın yapacağı icraatlar ABD basınında büyük yankı uyandırıyor. Washington Post gazetesi, Obama'nın Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) sorgulama ve tutuklama kurallarını değiştirmeyi planladığını yazdı.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 10:15
Abone Ol google-news

Washington Post gazetesi, ABD'nin önceki gün yemin eden yeni Başkanı Barack Obama'nın Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) sorgulama ve tutuklama kurallarını değiştirmeyi planladığını yazdı.

Gazetedeki haberde, Obama'nın CIA'nın bütün dünyada tartışılan yöntemlerinin yanı sıra başka düzenlemelere de gitmeyi hazırlandığını belirtilirken, Beyaz Saray'ın hukuk danışmanı Greg Craig'in dün gece geç saatlerde Cumhuriyetçi ve Demokrat parlamenterlerle görüştüğü ve Kongre üyelerine ''Guantanamo'ya ilişkin birçok kararname bekliyorum'' dediği kaydedildi.

Haberde, CIA'nın sorgulama yöntemlerinin değiştirilmesinin yanı sıra dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan Amerikan tesislerinde sorgulama süreçlerinin sınırlandırılması, CIA'nın terör zanlılarını başka ülkelerdeki cezaevlerinde gizlice tutması gibi uygulamalarının yasaklanmasının beklendiği belirtildi.

New York Times da ''Kararnamelerin, aylar hatta yıllarca gizlice terör zanlılarını alıkoyan CIA'nın programına son vereceğini'' duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler