Zebari yarın Ankara'da

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, PKK ile mücadele ve Kerkük gibi birçok önemli konuyu görüşmek üzere yarın Ankara'ya geliyor. Türkiye'deki Kürtçe yayını açılımının ardından gerçekleşecek ziyaret sırasında Zebari Ankara'da en üst düzeyde kabul edilecek.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 10:15
Abone Ol google-news

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, yarın sabah Ankara'ya gelecek. Öğleden sonra mevkidaşı Ali Babacan ile görüşmelerde bulunacak olan Zebari, Ankara'da ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. Diplomatik kaynaklar, Ali Babacan'ın Bağdat ziyareti sırasında da en üst düzeyde kabul edildiğini anımsatıyor.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin Ankara ziyaretinden bir ay sonra Türkiye'ye gelecek Zebari yarın Ankara'da yapacağı görüşmelerde ikili ilişkilere ilişkin birçok konu ele alınacak. PKK ile mücadeledeki işbirliğinin başlıca bir gündem maddesini oluşturacağı görüşmelerde bu bağlamda PKK'ye karşı Türkiye, Irak ile ABD arasında oluşturulan "üçlü mekanizma" da üzerinde durulacak.
 

Kürt yönetimi ile diyalog

Türkiye'nin Irak Temsilcisi Murat Özçelik'in kısa bir süre önce Kuzey Irak'ta Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile yaptığı görüşmenin ardından gerçekleşecek ziyaret sırasında Zebari ile de Türkiye ile Kuzey Irak Yönetimi arasında geliştirilen diyaloğun ve PKK'ye karşı işbirliğinin ele alınması bekleniyor.

Kerkük'ün de önemli bir konu olacağı görüşmelerde enerji alanındaki işbirliği ve Irak ile ABD arasındaki güvenlik anlaşmasının (SOFA) uygulanması da gündeme gelecek.

Ankara'daki temasların ardından İstanbul'a geçecek olan Zebari'nin, İstanbul'a özel bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler