Karnelere internetten de bakılabiliyor

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, velilerin çocuklarının kimlik numaralarını girerek internet üzerinden notları rahatlıkla silme, kazıma ve değiştirme yapılamadan görebileceğini belirtti.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 13:27
Abone Ol google-news

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin yarın sona ermesi dolaysıyla Bahçelievler'deki Abidin Pak Öğretmen Evi'nde düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'da yarın 3 bin okulda 2,5 milyon öğrencinin karne alacağını belirtti.

İstanbul'da yapımı biten, devam eden okul inşaatları ve projeler konusunda da bilgi veren Özer, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında kentte 92 okulun tamamlandığını, 103 okul inşaatının devam ettiğini, yapımı devam eden okulların tamamlanmasıyla birlikte toplamda 4 bin 269 dersliğin İstanbul'a kazandırılacağını ifade etti.

Yine bu yıl hayırsever yurttaşların yardımıyla 37 okulun tamamlandığını, 46 okulun da inşaatının devam ettiğini kaydeden Özer, İSMEP projesi kapsamında 88 okulun depreme karşı güçlendirildiğini, 12 okulun da yıkılarak yerine yeniden yapıldığını anlattı.

İstanbul'da bu yıl okul öncesi eğitime 89 bin 46, ilköğretim 1. sınıfa 206 bin 298, ortaöğretime 83 bin 771, mesleki ortaöğretime 80 bin 794, Anadolu liselerine 12 bin 142 öğrencinin kayıt yaptırdığını kaydeden Özer, kentte çeşitli nedenlerden dolayı 28 bin 144 öğrencinin de devamsız olduğunu aktardı.
 

Karne parası konusu

Kentteki okul müdürleri ve okul aile birliklerine seslenen Özer, bakanlığın emir ve talimatları doğrultusunda müdürlük görevini yaptığı sürece hiçbir okul müdürü ve okul aile birliğinin öğrencilerden karne parası altında bir parayı kesinlikle talep etmeyeceğini belirtti.

Özer, ''Veliler, MEB tarafından yapılan uygulamayla çocuklarının kimlik numaralarını girerek internet üzerinden rahatlıkla notları silme, kazıma ve değiştirme yapılamadan görme imkanına kavuşacak. Karne parası konusunda bana yazılı bir müracaat olduğu takdirde ve bu da ortaya çıktığında yönetmenlik gereği bu müdürü anında valilik onayı ile açığa alacağım'' diye konuştu.
 

İstanbul'daki okullarda şiddet

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'nca hazırlanan İstanbul Kent Güvenliği Projesi 2, Çalıştay Değerlendirme Raporu'na göre 2006-2007 eğitim-öğretim yılında kentteki okullarda şiddet oranının yüzde 76,7 azaldığına dikkati çeken Özer, şunları söyledi:
''Bunu ben söylemiyorum. Emniyet Genel Müdürlüğü ve üniversitelerde akademisyenlerin çalışmaları sonucu söyleniyor. 2007-2008 döneminde ise geriye kalan kısım yüzde 68 oranında şiddet azaldı. İstanbul'un bütün sorunu şiddet değil, çocukların ve gençlerin hayatını karartan uyuşturucu da var. Türkiye genelinde ve İstanbul'da orta öğretimde uyuşturucu müptelası olan öğrenci sayısı binde 3'tür. Bu rakam korkutucu bir rakam olmamakla birlikte bu çocuklar bizim çocuklarımız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler