'Birilerinden hesap soracağız'

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''Birileri fakir fukara edebiyatı yaparak birilerinin parasını pulunu çalıyorsa bunun hesabını soracağız'' dedi. Kılıçdaroğlu, ''Benim ödediğim vergiyi birileri cebine atıyorsa ona hesap soracağız. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, naylon fatura düzenlemekten TBMM'de dosyası var. Dünyanın hiçbir ülkesinde naylon fatura düzenleyen bir adam Maliye Bakanı olamaz'' diye konuştu.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 16:51
Abone Ol google-news

Partisinin il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıklamak üzere Bilecik'e gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, herkesin vergi dairesinde kaydı bulunduğunu ve bir şekilde vergi ödediğini belirtti.

''Demokrasilerde bir kural vardır. O da 'Benim verdiğim vergiyi nereye harcıyorsunuz?' sorusunu sormaktır'' dedi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: ''Benim ödediğim vergiyi birileri cebine atıyorsa ona hesap soracağız. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, naylon fatura düzenlemekten TBMM'de dosyası var. Dünyanın hiçbir ülkesinde naylon fatura düzenleyen bir adam Maliye Bakanı olamaz. Bizde oluyor, kimin oyuyla oluyor, bizlerin oyuyla oluyor. Bu dünyada sadece Türkiye'ye özgü bir ayıptır. Kemal Unakıtan Foça'da 2002 yılında 15 milyar 600 milyon liraya arazi alıyor. Alabilir, şirketi var. Ama bir şey var. 18 ay sonra bu arsayı 1 trilyon 260 milyar liraya satıyor. 18 ayda elde ettiği kar 1 trilyon 144 milyar lira. Biz de Unakıtan'a çok basit bir soru sorduk. 18 ayda sen dünyada hiçbir kula nasip olmayacak bir kar elde ettin. Sen vergini ödedin mi kardeşim? Ama kulakları duymuyor bu soruyu sorunca. AKP'nin kulakları duymuyor. Üç maymunları oynuyorlar. Bunun da hesabını soracağız. Benim gecekonduda oturan yoksul arkadaşım ekmek alırken vergi ödüyorsa bu ülkede 1 trilyon 144 milyar lira kar eden Maliye Bakanı'nın da ödemesi lazım.''
 

'Hesap soran millet millettir'

Kılıçdaroğlu, alın teriyle kazanılan paranın başlarının üzerinde yeri olduğunu belirterek, ''Ama birileri fakir fukara edebiyatı yaparak birilerinin parasını pulunu çalıyorsa bunun hesabını soracağız. Hesap soran millet millettir. Hesap soracağız'' dedi.

Halkı temsil eden insanların halkın sorunlarına sahip çıkıp onların beklentilerine uygun politika oluşturması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ''İktidarın işsizliği ve yolsuzluğu ortadan kaldırması gerekir. Bu kadar yolsuzluk varsa bilin ki o ülkede yoksulluk da vardır. Düzgün siyaset sadece Ankara'da yapılmıyor. Düzgün siyaset yerelde de yapılmak zorundadır. Sosyal demokrat bir partinin temsilcileri yerel yönetimlerde de başarılı olmak durumundadır. Şimdi belediye başkanı adaylarımız seçilip koltuğa oturduktan sonra onlara da hesap soracağız. 'Arkadaş, verdiğin sözü tutuyor musun tutmuyor musun' diye. Sanmayın ki sadece CHP'lilere sormayacağız, onlara da soracağız. Belediye başkanları sözlerini tutmazsa bana haber vereceksiniz. Bizim hukukçularımız ile AKPi'nin hukukçuları farklıdır. İkisinin arasındaki farkı 29 Mart'ta göreceğiz.''
 

Ergenekon soruşturması

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Ergenekon soruşturmasıyla ilgili sorularını da yanıtladı. AKP'yi eleştirenlerin baskı altına alındığını saöyleyen Kılıçdaroğlu, Avasya Televizyonun (ART) yayınlarının açıkça herkes tarafından bilindiğini belirtti. ART'nin RTÜK'ün denetiminde olduğunu, bugüne kadar kapanma cezası almadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''Sayın Mustafa Özbek, Türkiye'nin tutarlı, en ciddi sendikacılarından biridir. Zaman zaman hükümet için eleştiriler yaptığını biliyoruz. Yaptığı eleştirilerde Özbek'in çok da haksız olduğu söylenemez. Türkiye'de işsizliğin bu boyuta ulaştığı, 70 milyon yurttaşın izlendiği bir dönemde korku imparatorluğu yaratılmak isteniyor. Bu çerçevede Özbek'e yönelik bu operasyonun sağlıklı bir operasyon olmadığı kanısındayım.''

Kılıçdaroğlu, Bilecik'te Faik Akarkarasu, Pazaryeri ilçesinde Hikmet Öztürk, Gölpazarı'nda Vedat Kazıcı, Söğüt'te Hikmet Çolak, Osmaneli'nde Hayati Zat, Yenipazar'da Mehmet Ünal ve İnhisar'da da Osman Erol'un belediye başkan adayı olarak belirlendiğini, Bozüyük'te adayın ise parti genel merkezince açıklanacağını bildirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra, Bilecik'te seçim bürosunun açılışını yaptı, esnafı ve yerel gazeteleri ziyaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler