İşten çıkarmalar sürüyor

Küresel ekonomik kriz nedeniyle işten çıkarmalar devam ediyor. ABD'li bir tekstil firması 400 kişiyi işten çıkartacağını açıkladı.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 14:13
Abone Ol google-news

ABD'li tekstil firması Phillips-Van Heusen, ekonomik durgunluk nedeniyle 175 mağazasını kapatacağını ve 400 kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan ve Calvin Klein, Izod ve Van Heusen gibi markaları bünyesinde bulunduran Phillips-Van Heusen, çıkarılacak personelin 250'sinin firmanın satış, 150'sinin ise atkı, kaşkol ve fular imalatı bölümünden olacağını açıkladı.

Alacağı önlemlerle yılda 40 milyon dolar tasarruf etmeyi planlayan şirket, ABD'deki atkı, kaşkol ve fular üretimini durdurmayı, mağaza kapasitesini azaltmayı, seyahat, pazarlama ve idari harcamaları kısmayı kararlaştırdı.

Bu arada Walt Disney, tema parkı biriminde çalışan aralarında yönetmen, başkan yardımcısı gibi kimselerin bulunduğu idareci konumundaki 600 kadar kişiye gönüllü emeklilik teşvik paketi önerdi.

Walt Disney'den idarecilere gönderilen mektupta, karar vermeleri için 6 Şubat'a kadar süreleri bulunduğu, ''şirketin amacına ulaşmazsa daha az kıdem tazminatı ile işten çıkarmaya başvuracağı'' ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler