'Belki de derin devletin işi'

AP Rum Milletvekili Marios Matsakis, "Tercümelerin birbirimize doğru aktartıldığı konusunda şüphelerim var. Belki da derin devlet işi olabilir" şeklinde konuştu. "Şimdi Erdoğan'ın bana bir özür borcu var. Daha doğrusu bana değil Avrupa Parlamentosu'na" diyen Matsakis, bir de Erdoğan'a mektup yazdı.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 16:20
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'de bir toplantı sırasında kendisine yönelttiği eleştiriler ile gündeme gelen Avrupa Parlamentosu (AP) Liberal grup üyesi Rum Marios Matsakis, "Tercümelerin birbirimize doğru aktartıldığı konusunda şüphelerim var. Belki de derin devlet işi olabilir" şeklinde konuştu.

"Şimdi Erdoğan'ın bana bir özür borcu var. Daha doğrusu bana değil Avrupa Parlamentosu'na" diyen Matsakis, Erdoğan'a bir de mektup yazdı. Marios Mastakis, AB Haber'e verdiği demeçte Başbakan Erdoğan ile arasında geçen tartışmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektubu açıkladı. Kendisinin her zaman Erdoğan'ı desteklediğini, kendisine sempati duyduğunu ifade eden Matsakis,Erdoğan'ın, bana söylediği 'Başını salla, aslında bizim ülkemizde tam bu duruma göre güzel bir söz var ama buraya yakışmaz' sözünün o anda kendisine tercüme edilmediğini belirtti. Ertesi gün bunu gazetelerden öğrendiğini anlatan Matsakis, "Sonuçta benim sorumu iyi anladı mı onu da bilmiyorum. Tercümelerin birbirimize doğru aktartıldığı konusunda şüphelerim var. Belki de derin devlet işi olabilir" dedi.

Matsakis şöyle devam etti: "Şimdi Erdoğan'ın bana bir özür borcu var. Daha doğrusu bana değil Avrupa Parlamentosu'na sonuçta ben AP üyesiyim. Erdoğan bana yüklenmesiyle orada puan kaybetti. Bir anlamda yıkıldı. Ben bunu onun yorgunluğuna veriyorum. Erdoğan beni Ankara'ya çağırsın geleyim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler