Şehitler uğurlanıyor

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Bağlar ve Zorgeçit köyleri arasında teröristlerce yola döşenen mayınların art arda patlamasının ardından çıkan çatışmada şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı.

Yayınlanma: 24.08.2012 - 13:04
Abone Ol google-news

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Bağlar ile Zorgeçit köylerinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Erbaş İbrahim Yıldız, memleketi Yerköy'de toprağa verildi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Vali Abdulkadir Yazıcı, cenaze töreni öncesi Karaşar Mahallesi'ndeki şehidin baba evine giderek, şehidin babası Halil Yıldız ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Cuma namazından sonra Yerköy İstasyon Meydanı'nda kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Yerköy Şehitliği'ne götürüldü.

Kadın subayların tören boyunca elinden tuttuğu şehidin annesi Sema Yıldız, törene gelenleri ''ağlamayın'' diye uyardı. Şehidin kardeşi Faik Yıldız'ı da arkadaşları teskin etti.

Cenaze töreni sırasında vatandaşlar, terör örgütüne tepki gösteren sloganlar attı. Törene katılan bir grup kadın da ellerindeki bayraklarla terör örgütüne tepki gösterdi.

Törene şehidin ailesi ve yakınları ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktar, Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Uzman Erbaş İbrahim Yıldız'ın cenazesi, saygı atışı yapılmasının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.


Lapseki'de tören

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan astsubay Hüseyin Çetin, memleketi Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Çetin'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, eskort eşliğinde Lapseki'ye ulaştırıldı. Cenazenin getirildiği ilçenin çarşı meydanında şehit astsubay Çetin için cenaze namazı öncesi askeri tören düzenlendi.

Tören sırasında Çetin'in eşi Hayrülnisa, annesi Necmiye, babası Recep Çetin güçlükle ayakta durabildi. Bu sırada meydanda toplanan vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyerek, ''şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganları attı.

Kılınan namazın ardından top arabasına konan Çetin'in cenazesi, bir süre taşındıktan sonra Şahinli köyü mezarlığında toprağa verildi.

Törene, Çetin'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çanakkale Vali Vekili Cemal Yıldızer, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ile çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.
 

Şehit uzman çavuş toprağa verildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in cenazesi, Savaştepe ilçesinde toprağa verildi.

Şehit İsmail Zengin'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, ilçedeki Savaştepe Çarşı Camisi'ne getirildi. Zengin'in fotoğrafına sarılarak gözyaşı döken şehidin annesi Aynur Zengin, kız kardeşi Pınar Zengin ile nişanlısı Makbule Kartepe'yi yakınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin annesi, kız kardeşi ve nişanlısı tören sırasında ağıt yaktı.

Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari'nin kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Törende terörü lanetleyen vatandaşlar, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'' gibi sloganlar attı.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Balıkesir Vali Vekili Nusret Şahin, Balıkesir milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, Tülay Pabuşçu, Nedret Akova, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Çorum şehidini uğurladı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Bağlar ile Zorgeçit köylerinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Soner Özdemir, memleketi Çorum'un Osmancık ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Özdemir için köy camisinde Cuma namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.
Törene, Çorum Valisi Sabri Başköy, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç, AKP Çorum Milletvekilleri Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Özdemir, köy mezarlığında defnedildi.

Kayseri

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş Bekir Yeşilyurt'un cenazesi Felahiye ilçesine bağlı Kuruhüyük köyünde toprağa verildi.

Yeşilyurt'un cenazesi önce baba evinin önüne getirildi. Bu sırada şehidin annesi Saime Yeşilyurt ''Bu vatana bin evlat feda olsun'' diyerek gözyaşı döktü.

Şehit için daha sonra köy meydanında cenaze töreni düzenlendi. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Yeşilyurt'un cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze töreni sırasında şehidin annesi Saime Yeşilyurt ve babası Ali Yeşilyurt ile kardeşleri Selim, Fazlı ve Şeref Yeşilyurt güçlükle ayakta durabildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler