Savcılıktan medyaya uyarı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında polis ve muvazzaf subayların da bulunduğu 25 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, soruşturmasının gizliliğinin ihlal edilmemesi için dün ulusal yayın yapan basın kuruluşlarına uyarı yazısı gönderdiği bildirildi.

Yayınlanma: 23.01.2009 - 08:26
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde basın mensuplarının soruları üzerine, soruşturmayı yürüten 4 savcının müşterek talebiyle mahkemeden alınan izin doğrultusunda çeşitli illerde operasyon yapıldığını söyledi.

Operasyonunun eş zamanlı olarak yapıldığını ifade eden Çolakkadı, ''Soruşturma kapsamında, dün akşam itibarıyla aralarında polis ve muvazzaf subayların da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı'' dedi. Çolakkadı, gözaltına alınanların İstanbul'da olduğunu belirterek, ''Gözaltına alınanlar yarından itibaren adliyeye getirilecek'' diye konuştu.

 

3 askeri personel adliyeye sevk edildi

Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen son operasyonda gözaltına alınan 3 askeri personel, adliyeye sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığının talebi doğrultusunda gözaltına alınan ve Şırnak'ta teğmen olduğu belirtilen Emre B'nin de aralarında bulunduğu 3 askeri personel, sivil kıyafetli askerlerce Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi. Şüpheliler daha sonra soruşturmayı yürüten savcılığa alındı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mustafa Özbek'in susma hakkını kullandığı öğrenildi.
 

Savcılıktan uyarı yazısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın,  Ergenekon soruşturmasının gizliliğinin ihlal edilmemesi için dün ulusal yayın yapan basın kuruluşlarına uyarı yazısı gönderdiği bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı tarafından, dün ulusal yayın yapan medya kuruluşlarına Ergenekon soruşturmasının gizliliği konusunda uyarı bir uyarı yazısı gönderildiği öğrenildi.

Haberlerde ''soruşturmanın gizliliği'' kuralına uyulması istenen yazıda, ''soruşturmanın içeriğini yayımlamak, yapılan operasyonlarla ilgili bazı isimleri suçlamak, savcı ve yargıçlar hakkında yorumlar yapmanın, kanuni suç olduğunun hatırlatıldığı'' kaydedildi.

Bu arada, son operasyonda gözaltına alınan 25 kişiye, 1 ay içinde hazırlanması beklenen iddianamede yer verilmeyebileceği belirtildi.

Son operasyonlarda elde edilen silah, bomba ve mühimmatla ilgili savcılığın çalışmaların da sürdüğü, bu mühimmatın imha edilip edilmemesine, oluşturulan bilirkişilerin mahkemeye sunacağı rapora göre karar verileceği bildirildi. Rapora göre, mühimmatın uygun bir yerde saklanmasına ya da zararlı olmaması için imhasına karar verileceğini ifade edildi.

 

Sıvas'ta 5 kişi serbest

Ergenekon soruşturması  kapsamında Sıvas'ta gözaltına alınan 9 kişiden 5'i serbest bırakıldı. Gözaltına alınan öğretim görevlisi A.T. ile M.B, S.T, H.İ. ve C.A. emniyette ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Sıvas Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda gözaltına alınan Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde görevli öğretim üyesi

F.H, araştırma görevlisi O.D. ile M.B. veH.İ 'nin sorgusu ise sürüyor. F.A. ve A.T.T 'nin İstanbul'da, R.E 'nin Ankara'da gözaltına alınarak Sıvas'a getirildiği bildirildi.

 

Kavlak, İstanbul'a geldi

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak, bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Avukatı ile Vatan Caddesi'ndeki İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine gelen Kavlak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Haberi televizyonlardan aldım. Ben de bir çay içmeye geldim'' dedi. Kavlak ve avukatı daha sonra Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün bulunduğu kata çıktı.

Kavlak, dün Ankara’da gerçekleşen gözaltı işlemlerinde bulunamamıştı.

 

ART 18 saat arandı

Öte yandan Ergenekon soruşturması kapsamında,  Avrasya Televizyonu'nda (ART) dün başlayan arama sona erdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 18 saat süren çalışmaları sonunda binadan 10 koli ile ayrıldı.

Televizyon binasında polislerin aramaları sürerken çok sayıda yurttaş Türk bayraklarıyla bina önüne gelerek sloganlar attı ve protesto gösterilerinde bulundu.

Öte yandan televizyonda arama yapıldığı için ART'nin 'Ana Haber' bülteni bina dışında gerçekleştirildi. Gazeteci Hulki Cevizoğlu ile Mustafa Balbay ve CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral ana habere konuk oldu.

Türk Metal Sendikası üyesi bir grup 5 otobüsle televizyon binasının önüne gelerek aramalara tepki gösterdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler