Genelkurmay Star'ı şikayet etti

Genelkurmay Başkanlığı, Star Gazetesi'nin 17 Ocak 2009 tarihli nüshasında ve 19 Ocak 2009 tarihli nüshasında, "Ergenekon Ölüm Kuyuları" ve "Yanımda Kafalarına Sıktı" başlıklı haberleri nedeniyle, Basın Konseyi ve Gazeteciler Cemiyeti'ne başvurdu.

Yayınlanma: 23.01.2009 - 09:38
Abone Ol google-news

Basın Konseyi Genel Sekreteri Özer Yelçe, Genel Kurmay Başkanlığı'nın "Star Gazetesi" hakkında 22 Ocak 2009 tarihinde yani dün, Basın Konseyi'ne başvurduğunu söyledi. Yelçe, Genelkurmay Başkanlığı'nın başvuru dilekçesinde, Star Gazetesi'nin 17 Ocak 2009 tarihli nüshasında ve 19 Ocak 2009 tarihli nüshasında, "Ergenekon Ölüm Kuyuları" ve "Yanımda Kafalarına Sıktı" başlıklı haberler nedeniyle başvuruda bulunulduğunun belirtildiğini bildirdi.

Yelçe Genelkurmay'ın dilekçede, "Star Gazetesi hakkında gerekli yaptırımın uygulanmasın rica ederiz" dediğini de ifade etti.

Basın Konseyi olarak, iki tarafa da konuya ilişkin birer mektup yazdıklarını belirten Yelçe, başvuru ile ilgili konseyin 15 gün içinde, "kınama", "yersiz" ve "uyarı" olmak üzere 3 karadan birinin verilebileceğini kaydetti.

 

"Yaptırım talep ettik"

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak da, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, intihar eden Emekli Albay Abdülkerim Kırca hakkında bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili olarak meslek ilkelerine aykırı yayın yapıldığı gerekçesiyle Basın Konseyi ve Gazeteciler Cemiyeti nezdinde gerekli girişimde bulunulduğunu belirtti.Gürak, basın organına yönelik yaptırım talep edildiğini açıkladı.

Tuğgeneral Gürak, akreditasyon iptalinin olup olmadığı sorusuna "Şu anda yok, Müracaatımız dün gönderildi" dedi. Hangi basın organı olduğunun sorulması üzerine de Tuğgeneral Gürak, "Onu zaten siz bulursunuz" diye yanıtladı.

 

"Konunun netleşmesini herkesten çok istiyoruz"

Tuğgeneral Gürak, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmez'in evinde çıkan krokilere göre yapılan aramalarda ele geçirilen ve TSK'ya ait olduğu tespit edilen silah ve mühimmatın nasıl dışarı çıkarıldığının sorulması üzerine konunun netleşmesini herkesten çok kendilerinin istediğini söyledi. Konuyla ilgili incelemenin sürdüğünü belirten Tuğgeneral Gürak, "Bu konuyla ilgili olarak her türlü tedbir alınıyor" dedi. Tuğgeneral Gürak, inceleme sona erdiği takdirde kamuoyuyla paylaşilması gereken şeyler varsa banların açıklanacağını söyledi.
 

"Soruşturmanın gizliliğini dikkate alın"

Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ arasında olağan haftalık görüşme başladığını anımsatarak, talebin kimden geldiğini sorusuna Tuğgeneral Gürak şu yanıtı verdi:  "Bu görüşmeler her hafta Perşembe günü yapılacak. Genelkurmay Başkanı önce Başbakanla ardından da Cumhurbaşkanıyla görüşecek. Bu hata program uyuşmadığı için önce Cumhurbaşkanı sonra Başbakanla görüşmüştür" dedi.

Tuğgeneral Gürak, talebin kimden geldiğine ise yanıt vermedi.  Tuğgeneral Gürak, Ergenekon soruşturmasının son dalgasında gözaltına alınan muvazzaf subaylarla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'na ne zaman haber verildiği ve subayların ne şekilde tutuklandığına ilişkin bir soru ile Şırnak'ta kırsalında infazlar yapıldığı ve cesetlerinde asit kuyularına atıldığına ilişkin iddiaların sorulması üzerine, "Daha önce defalarca açıkladık. Soruşturmanın gizliliğini dikkate alarak bu konuyla ilgili soru sormayın" dedi.

 

"İç güvenlik semineri yapılacak"

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 29-30 Ocak 2009 tarihleri arasında Genelkurmay Başkanlığı Karargahında, iç güvenlik bölgesinde görev yapan birlik komutanlarının da iştirak edeceği geniş katılımlı bir İç Güvenlik Semineri icra edileceğini bildirdi. Tuğgeneral Gürak, 2008 yılında yurt içinde ve dışında icra edilen operasyon ve hava harekatları neticesinde bir önceki yıla oranla yüzde 72 artış göstererek 696'sı ölüm, 237'si sağ olmak üzere 933 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. 2009 yılı içinde 10 teröristin teslim olduğu bilgisini veren Gürak teslim olan kişilerden 5'inin bölücü terör örgütünde uzun yıllar kaldığını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler