"Vuruldun ama halkın seni unutmadı"

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, 24 Ocak 1993 tarihinde, arabasına yerleştirilen bombanın patlamasıyla katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu ölümünün on altıncı yıldönümünde, derin özlem andıklarını belirterek "Vuruldun, ama halkın seni unutmadı" dedi.

Yayınlanma: 23.01.2009 - 11:27
Abone Ol google-news

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, yaptığı açıklamada, demokrasinin, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin "yılmaz" savunucusu; araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu ölümünün on altıncı yıldönümünde, derin özlem ve saygıyla andıklarını söyledi. Uğur Mumcu'nun öldürüldüğü 24 Ocak 1993'ten bu yana "ne yazık ki", Uğur Mumcu cinayetinin bütün bağlantılarıyla hala aydınlatılamadığını belirten Adıbelli, "Olay bilinçli olarak karanlıkta bırakılmıştır. Bu durum, dumanlı havayı sevenlerin, bulanık suda balık avlayanların ve karanlığın yarasalarının işine gelmektedir. Uğur Mumcu'ya yönelik suikastın arkasındaki güçlerin doğru tahlil edilmesi, Cumhuriyet'in ve Cumhuriyet'in kazanımlarının yoğun bir tehdit altında olduğu bu günlerde her zamankinden daha önemlidir" dedi.
 

"Terörizm, Mumcuları, Üçokları katletti"

Cumhuriyet'i ve Cumhuriyet'in kazanımlarını hedef alanların; terör ile Türkiye'nin karşısına çıktığını kaydeden Adıbelli, "Terörizm; bağımsız, özgür, çağdaş, demokratik, Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni savunmak, yaşatmak ve yüceltmek için mücadele eden aydınları, Uğur Mumcuları, Abdi İpekçileri, Muammer Aksoyları, Bahriye Üçokları, Ahmet Taner Kışlalı'ları ve daha nicelerini hedef almaktadır" dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerinde sinsice hazırlanan oyunları olduğunu ve bunu gören Uğur Mumcu'nun Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne; laik, demokratik ve üniter yapısına yönelik tüm tehdit ve tuzakları cesurca yazdığını söyleyen Adıbelli, Mumcu'nun sık sık dile getirdiği "tam bağımsızlık" vurgusu ve işaret ettiği tehlike ve tehditlerin kendisini bugün çok daha belirgin olarak hissettirdiğini söyledi.
 

"Mumcu, bölücülere karşı mücadele etti"

Gazeteci Uğur Mumcu'nun dürüstlüğü, ilkeleri, devrimci ve Atatürkçü kimliği ile aydınlanmanın öncülerinden olduğunu belirten Adıbelli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gazeteci yazar Uğur Mumcu, yaşamı boyunca ülkesini karanlığa götürmek isteyen emperyalist güçlere; irticaya, bölücülüğe karşı mücadele etmiştir. Eğitim-İş, aydınlanma devriminin, demokrasimizin uğuru ve şehidi Uğur Mumcu'yu saygıyla anarken, Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma kararlılığını, Atatürk devrim ve ilkelerine bağlılığını bir kez daha vurgulamaktadır. O'nun görüş ve düşünceleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Vuruldun, ama halkın seni unutmadı."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler