"Çocuklara karnelerindeki zayıf not için kızmayın"

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sorunlarla kapandığını belirtti ve karnelerdeki kötü notlardan dolayı ailelerin çocuklara kızmaması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 23.01.2009 - 12:25
Abone Ol google-news

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, yaptığı açıklamada, 2008-2009 Eğitim-öğretim yılının birinci döneminin bugün sona erdiğini söyledi ve şöyle devam etti: "2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin bugün sona eriyor olması nedeniyle yaklaşık 15 milyon öğrenci karne alacaktır. Buradan velilere karne uyarısında bulunmak istiyorum. Karnedeki düşük puanlar nedeniyle çocuğun suçlanmaması gerekir. Bu durumda suçlu arama yerine başarısızlığın başarıya nasıl dönüştürülebileceği incelenmeli ve yapılması gerekenler ortaya konulmalıdır. Velilerin çocuklarına arkadaş gibi yaklaşmaları, sevgi ve hoşgörü göstermeleri de oldukça önemlidir. 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı eğitim çalışanları açısından sıkıntılarla geçmiştir. Ancak, eğitim çalışanları yaşadıkları tüm zorluklara karşın özveriyle çalışmışladır. Buradan tüm eğitim ve bilim çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum."


"Okullar ticarethaneye dönüştürüldü"

Cumhuriyet rejiminin herkese yeterli eğitim hedeflerinin terk edildiğini kaydeden Adıbelli, eğitim kurumlarının birer "ticarethaneye", okul müdürlerinin "tüccara", öğretmenlerin "tahsildara", öğrenci ve velisinin ise "müşteri" durumuna düşürüldüğünü vurguladı.

AKP iktidarının zorunlu bağış anlayışını getirdiğini ifade eden Adıbelli, "Kendi okulunu kendin yap, paran kadar eğitim al uygulamasına halkımızı ve çocuklarımızı mahkum etmiştir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmamış, sınavlara endekslenen eğitim sistemi, eğitimi dershane, özel ders, özel okul alanına kaydırılmıştır. Öğretmen ve derslik açığı kapatılamamıştır. Ülkemizde hâlâ okulsuz köy, öğretmensiz okul bulunmaktadır. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da öğretmen açığı yüzde 70 oranında vekil öğretmenlerle kapatılmakta, öğretmen olmayan kişilerin öğretmenlik yapması eğitimi katletmektedir" açıklamasında bulundu.
 

"Kadrolaşma hareketleri hız kazandı"

Müfredatın yap-boz tahtasına dönüştürüldüğünü vurgulayan Adıbelli, ücretli öğretmen, vekil öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrosuz usta öğretici gibi görevlendirme çeşitliliğinin yaygın hale getirildiğinin de altını çizdi. Kadrolaşma hareketlerinin hız kazandığını ileri süren Adıbelli, "Okullarımız vekaletle yönetilir olmuştur. Din kültürü öğretmenleri idareci, imamlar din kültürü öğretmeni olmuştur. 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı eğitim çalışanları açısından sıkıntılarla geçmektedir. Eğitim ve bilim çalışanları yoksulluk sınırının altında bir ücrete mahkum edilmiş, ekonomik ve özlük konularda hak kayıplarına uğratılmıştır. Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz gibi kış koşularının çetin geçtiği bölgelerimizde görev yapan eğitim ve bilim emekçileri 7-8 ay süren kış şartlarına direnebilmek için yılda 2 bin - 3 bin TL yakıt parası vermek zorunda kalmaktadır. Seçim yatırımı olsun diye büyük kentlerde niteliksiz kömür dağıtmak yerine, bölgede çalışanlara gerekli ödenek acilen sağlanmalıdır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler