Donarak ölen genç meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, Uludağ'da donarak can veren üniversiteli gencin ölümünü, meclis gündemine taşıdı. Yıldız, gencin yeterli sağlık hizmeti olmaması nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Yayınlanma: 23.01.2009 - 14:36
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Uludağ'da sis nedeniyle kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Ümit Özgen'in babasının, cep telefonu şirketinden oğlunun yerinin tespit edilmesini istediğini belirtti. Yıldız, savcılık izni isteyen söz konusu şirketin, Özgen'in yerini 4 saat sonra tespit ettiğini bildirdi.

Gencin, bölgede yeterli sağlık hizmeti olmaması nedeniyle hayatını kaybettiğini kaydeden Yıldız, Uludağ'da tehlikeli bölgelere ağ çekilmesi kararının da uygulanmadığını söyledi.

Yıldız, önergesinde şu soruları yöneltti: ''İstenildiğinde izin bile alınmadan insanların telefonlarının gizlice dinlenerek yerlerinin tespit edildiği bir dönemde, hayatta kalmak için her türlü yolu deneyen gencin yerinin tespit edilememesi, saatlerce beklenmesi ve bu üzücü olayın yaşanmasını nasıl karşılıyorsunuz? Güvenlik işaretleri ve sağlık alanı ile ilgili ihmallerden sorumlu kişiler hakkında ne gibi işlem yapılacak?''

Yıldız, aynı konuyla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde ise kurtarma çalışmalarında neden helikopter kullanılmadığını ve bölgede neden tam donanımlı sağlık merkezinin bulunmadığını sordu.

Sacid Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlamasını istediği soru önergesinde ise bir gazetede, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinin 75. kuruluş yıldönümü nedeniyle 30 Ekim 2008'de düzenlenen törende, rektör atamalarını protesto eden ve oturma eylemi yapan öğrencilerin dışarı çıkarıldığı haberinin yer aldığını belirtti.

Yarı zamanlı çalışan 9 öğrenci hakkında rektörlüğün disiplin soruşturması başlattığını ve öğrencilerin burslarının kesildiğini ifade eden Yıldız, ''Yapılan oturma eylemi demokratik hak değil midir? Gençlerin geleceğini etkileyecek bu cezalar ve bu şekilde bir müdahale doğru mudur?'' diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler