9 polis mahkemeye sevk edildi

Ergenekon soruşturması kapsamında adliyeye çıkartılan 5 askeri personelden 1'i serbest bırakıldı, 4'ü tutuklandı. Adliyede bulunan 10 polisten 1'i yine serbest bırakılırken 9'unun ise mahkemeye gönderilmesine karar verildi.

Yayınlanma: 24.01.2009 - 08:17
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 5 subaydan 1'i serbest bırakılırken 4'ü tutuklandı.. Adliyede bulunan 10 polisten 1'i yine serbest bırakılırken 9'unun ise İstanbul nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar veridi. Mahkemeye sevk edilen 9 polis arasında Ayhan Atabek de bulunuyor.


Özbek'e destek

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'e destek vermek isteyen sendika üyesi bir grup, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ile Türk Metal Sendikası İstanbul Şube Başkanı Tufan Şimşek'in de aralarında bulunduğu gruptakiler, Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nün karşısında konuşlanan televizyonların ''canlı yayın'' araçlarının önünde bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayrakları, sendika flamaları ve pankart taşıyan gruptakiler, ardından Özbek lehine slogan atarak Emniyet Müdürlüğü yakınına yürüdü. ''Çevik Kuvvet'' görevlilerince, emniyet yerleşkesinin kapısına yaklaşmalarına izin verilmeyen gruptakiler, cadde kenarındaki Emniyet Metro İstasyonu yakınında bir süre slogan attı.

 

Eskişehir

Özbek'e destek vermek isteyen sendika üyeleri, Eskişehir ve Tekirdağ'da basın açıklaması yaptı. Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Mevlüt Gümüşay, sendika binası önünde yaptığı açıklamada, sosyal barışın bozulmaması için tüm samimiyetiyle çaba gösteren bir sendikacının gözaltına alınmasının, ülkeye hakim olan siyasi zihniyetin işçiye bakış açısını gösterdiğini savundu.


Tekirdağ

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Mustafa Özbek'e destek vermek isteyen sendika üyeleri, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi önünde toplandı. Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak, Özbek hakkında çıkarılan haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

 

3 teğmen tutuklandı

Ergenekon’un 11. dalgasında gözaltına alınan muvazzaf subay ve astsubaylar Beşiktaş’taki Merkez Komutanlığı’na götürüldü. İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 3 muvazzaf teğmen, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Teğmenler, hakkında tutuklama kararı verildi.

Şırnak’ta görevli Teğmen Emre Baltacı, Tuzla’da görevli Jandarma Teğmen Onur Özdemir ve Teğmen Cihan Arık Nöbetçi Mahkeme tarafınd tutuklanarak Hasdal’daki askeri ceza evine gönderildi.
 

44 kişi tutuklu

Soruşturma kapsamında, aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Kurmay Albay Cengiz Köylü, Kurmay Albay Mustafa Koç, Yarbay Mustafa Dönmez, Üsteğmen Taylan Özgür Kırmızı, Üsteğmen Muhammet Sarıkaya, emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, Gürbüz Çapan, gazeteci Tuncay Özkan ile 3'ü dün tutuklanan 6 teğmenin de yer aldığı 44 kişi tutuklu bulunuyor.

Olayla ilgili tutuklanan ve aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile İP Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever ile Prof. Dr. Yalçın Küçük ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın'ın da bulunduğu bazı kişiler ise tahliye edilmişti.

Gözaltına alınan Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekli Orgeneral Kemal Yavuz, Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, Kurmay Albay Cihandar Hasanhanoğlu, Deniz Binbaşı Erbay Çolakoğlu, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ve Emniyet Amiri Mehmet Engin Erkılınçoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı kişiler ise savcılık ve mahkemece serbest bırakılmıştı.

Soruşturmanın tamamlanan kısmına ilişkin, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 41'i tutuklu 86 sanık hakkında açılan dava ise sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler