Dört oyuncu ressam rolünde

Feyziye Mektepleri Vakfı'na ait Galeri ışık Teşvikiye, oldukça sıra dışı bir sergiye ev sahipliği yapacak. Türk tiyatrosunun unutulmaz oyuncuları, ayrılmaz dostlar, Mustafa Alabora, Müjdat Gezen, Yaman Tüzcet ve geçen yıl kaybettiğimiz Savaş Dinçel, "4 Aktör Ressam Rolünde" adlı sergiyle hem resimlerini hem de kadim dostluklarını sergileyecekler. Usta oyunculuklarının yanı sıra resim çalışmalarını da sürdüren sanatçıların ilk ortak resim sergisi açılıyor.

Yayınlanma: 24.01.2009 - 10:30
Abone Ol google-news

‘4 Aktör Ressam Rolünde’  adlı sergide; 20 Aralık 2007 tarihinde aramızdan ayrılan Savaş Dinçel, resim çalışmaları 1960’lı yıllara dayanan Müjdat Gezen, Gezen sayesinde resim yapmaya başlayan Mustafa Alabora ve karikatürist Yaman Tüzcetin, bugüne kadar yaptıkları resimlerden seçkiler yer alacak.

Alabora ve Dinçelin çocuklarının da katkıda bulunması usta oyuncuların sanatları ve dostuklarını bir sonraki kuşağa da taşıyan sergi, ilk olarak; Gezenin Mustafa Alaborayla ortak sergi açma konusunda görüşmesi üzerine ortaya çıkmış fikir olarak.

Memet Ali Alaboranın kısa süre önce kaybettikleri kıymetli dostları usta oyuncu Savaş Dinçelin resimlerinin de bu sergide bulunmasının anlamlı olacağını belirtmesiyle gelişen sergi projesi ekibine, ressam rolündeki dördüncü aktör, Avustralyada yaşayan dostları Yaman Tüzcetin de katılmasıyla, usta aktörlerin bu kez aynı rolü üstlendikleri sergi ortaya çıktı.

Farklı boyutlarda, akrilik ve yağlıboya tablolardan oluşan sergide; bu dört yakın dostun; gerek özel gerek oyunculuk hayatlarında olduğu gibi, resimlerinde de doğaya, topluma, yaşama yönelik mesajlar verdikleri gözlenmekte. Savaş Dinçelin resimlerinin yanı sıra tablo karikatürlerinden seçmelerin de yer alacağı serginin en büyük sürprizi ise; oğlu Barış Dinçel tarafından yapılan Savaş Dinçel heykeli ve köşesi olacak.

Küratörlüğü Barış Dinçel ve Banu Zeytinoğlu, afiş tasarımı Memet Ali Alabora tarafından yapılan 4 Aktör Ressam Rolünde sergisi; 09 Şubat 07 Mart tarihleri arasında 1885 yılında kurulan ve Türkiye’nin ilk eğitim vakıflarından biri olan Feyziye Mektepleri Vakfı‘na ait Galeri Işık Teşvikiyede gezilebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler