Yurtta yağış etkili oluyor

Yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan yağışlar; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olacak. Sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.

Yayınlanma: 25.01.2009 - 09:08
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroliji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik), Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı (Ankara, Eskişehir, Konya ve Karaman) ile Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.
 

Bölgelerde hava

Marmara: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin güney ve doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Ege: Çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; kıyıları (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla) ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Akdeniz: Çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Antalya ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin batısında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

İç Anadolu: Çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren bölgenin batı kesimlerinde (Ankara, Eskişehir, Konya ve Karaman) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin batısında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, batısı (Bolu, Düzce, Karabük ve Zonguldak) ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Bolu ve Düzce çevrelerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek. Orta ve Doğu Karadeniz'de ise, parçalı çok bulutlu bir hava hakim olacak. Öğle saatlerinden sonra Amasya, Tokat, Çorum ve Gümüşhane çevrelerinde aralıklarla yağmur görülecek.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, sabah Malatya, Elazığ ve Bingöl, akşam saatlerinden itibaren batısı (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum ve Muş) aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, sabah ve akşam saatlerinden itibaren Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Diyarbakır çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek.

Denizlerde ise, Güney Ege ile Orta ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
 

Yağış ve rüzgara dikkat

Yetkililer, yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik), Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı (Ankara, Eskişehir, Konya ve Karaman) ile Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olabileceği ihtimaline karşı yaşanabilecek sel, su baskını gibi durumlara uyarıda bulundu. Rüzgarın ise; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Bolu ve Düzce çevrelerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden başta soba zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler