Şehitler son yolculuğunda...

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit düşen ve DNA ve kimlik tespitleri yapılan 24 askerden bazıları son yolculuklarına uğurlandı.

Yayınlanma: 16.09.2012 - 06:49
Abone Ol google-news

Türkiye bugün, Afyonkarahisar'daki patlamada şehit düşerek son yolculuklarına uğurlanan 24 askere ağladı...

İstanbul:

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan Onbaşı Burak Ümit Gedik'in cenazesi toprağa verildi.

Şehit Onbaşı Gedik'in cenazesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) düzenlenen törenin ardından uçakla İstanbul'a getirildi. Beşiktaş Şair Nedim Caddesi'ndeki evinden hellallik alınmasının ardından cenaze, tören için Ataköy 5. Kısım Camisi'ne götürüldü.

Gedik'in Türk bayrağına sarılı cenazesi askerlerin omuzlarında camiye getirildi.

Annesi Arife Gedik, kız kardeşi Arzu Gedik Darıcı, eniştesi Adem Darıcı ve dedesi Sait Gedik, taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazı öncesinde anne Arife Gedik ile kız kardeşi Arzu Gedik Darıcı, Burak Ümit Gedik'in cenazesine sarıldı, tabutun önünde bulunan
fotoğrafını öptü. Abla Arzu Gedik Darıcı fenalaşarak, ambulansa götürüldü.

Törene, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Milletvekil Süleyman Çelebi, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, askeri erkanın yanı sıra şehit Gedik'in arkadaşları ve yakınları katıldı.

 



Gaziantep:


Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan Onbaşı Hayri Kaya (25) ve Onbaşı Mehmet Emre Özer'in (25) cenazeleri, memleketleri Gaziantep'te toprağa verildi.

Şehitler için Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde tören düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri, camiye getirilirken, yakınları gözyaşı döktü.

Cenaze törenine katılan Gaziantep Valisi Erdal Ata ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi. Şehit yakınları tabutların başında bir süre bekledikten sonra namazın kılınacağı bölüme geçti. Şehit annelerini ise AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak teselli etmeye çalıştı.

Bursa:
 

Afyonkarahisar’da 5 Eylül’de meydana gelen patlamada şehit düşen 25 askerden onbaşı Tolga Taştan’ın cenazesi törenine 4 bin kişi katıldı. Aynı patlamada yaralanan er Ufuk Terzioğlu da törende tekerlekli sandalyesiyle yer aldı.

Cenaze namazının kılındığı Ulu Cami’ye gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, cenazenin bulunduğu avluya girerken bir grup 'yuh' çekti.


Isparta:

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in cenazesi, Isparta'nın Yenişarbademli ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Erinç'in cenazesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) düzenlenen törenin ardından askeri helikopterle ilçe yakınlarındaki Ağıllaca mevkisine getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, buradan cenaze aracı ile konvoy eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'ndeki baba evine götürüldü. Konvoya Türk bayraklarına sarılmış motosikletli gençler ve araçlar eşlik etti.

Ardından şehit Erinç'in tabutu asker tarafından omuzlarda taşınarak evin avlusuna konuldu. Burada şehidin babası Selahattin, annesi Güldahe, abisi Serkan Eriç ve yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Samsun:

Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş 46 yaşındaki Bedri Nayim’in cenazesi Samsun’un Çarşamba Havaalanına getirildi. Burada yapılan törenin ardından Nayim’in cenazesi annesinin evinin bulunduğu İlkadım İlçesine götürüldü.

Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Bedri Nayim'in, ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Kıran Köy Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.


Aksaray:

Şehit olan er Kadir Aydın'ın cenazesi memleketi Aksaray merkeze bağlı
Alayhan köyünde defnedildi.

Türk Bayrağı'na sarılı tabutu öpen şehit yakınları, ağıtlar yakarak gözyaşı döktü.

Şehidin babası Hüseyin Aydın ve kardeşlerinin, tören boyunca ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Konya:

Şehit olan er Abdullah Tokgöz'ün cenazesi Konya'da toprağa verildi. Öğle namazının ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday cenaze namazını kıldırdı. Bir süre top arabasında taşınan şehidin cenazesini, vatandaşlar tekbirler eşliğinde omuzlarına aldı.

Daha sonra şehit Tokgöz'ün cenazesi, Konya Şehitliği'nde toprağa
verildi.

Çorum:


Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Mehmet Burak Kaplan'ın cenazesi, memleketi Çorum'un Kargı ilçesinde toprağa verildi.

Patlamada şehit olan askerlerden Ulaştırma Er Bayram Uluer'in cenazesi ise Çorum'un Uğurludağ ilçesinde toprağa verildi.

Türk bayrağına sarılı şehidin tabutu askerler ve şehidin yakınları tarafından ambulanstan alınarak tören alanına kadar omuzlarda taşındı. Tabuta sarılan şehidin ailesi ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü.

Şehit Bayram Uluer'in cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan namazın ardından Üçdam Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Adana:

Şehit olan onbaşı Ahmet Tosun da memleketi Adana'da toprağa verildi.

Şehidin annesi Raziye, babası Celil ve 5 aylık hamile eşi Seda Tosun'un defin sırasında oldukça üzgün oldukları gözlendi.

Kırıkkale:

Şehit Onbaşı Ahmet Sandalcı'nın cenazesi, memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi.

Anne Hacer Sandalcı ve Göksun Sandalcı'nın tabuta sarılarak şehidin fotoğrafını öpmesi, törene katılanları duygulandırdı. Şehit Onbaşı Ahmet Sandalcı'nın cenazesi, kılınan cenaze namazından sonra Kırıkkale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Ankara:

Şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Düger ve Onbaşı Faruk Ergenç, son yolculuğuna uğurlandı.

Top arabasının geçişi sırasında şehit aileleri, ayakta durmakta güçlük çekti.

Tören ardından şehit astsubay Düger'in cenazesi defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne, şehit onbaşı Ergenç'in cenazesi de Batıkent'teki Yuva Köyü mezarlığına defnedildi.

Kastamonu:

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Fatih Şalgam, Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde toprağa verildi.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde yapılan toplu törenin ardından, Onbaşı Fatih Şalgam'ın cenazesi askeri helikopterle Kastamonu'ya getirildi. Şalgam, Merkez Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Habeşli köyünde toprağa verildi.

Aynı patlamada şehit olan Er Ayhan Kurtçu'nun cenazesi de memleketi Kastamonu'da toprağa verildi.

Cenazenin nakledilmesi sırasında Er Ayhan Kurtçu'nun yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Kurtçu, Nasrullah Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, merkeze bağlı Sapaca köyünde toprağa verildi.


Zonguldak:

Patlamada şehit olan Onbaşı Mücahit Coşkun'un cenazesi, memleketi Alaplı ilçesinde toprağa verildi.

Törende şehidin eşi Elif Coşkun'un, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarıldığı görüldü. Şehidin 10 aylık kızı Ayşe'nin de babasının tabutunu okşaması törende duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Şehidin cenazesi, vatandaşların omzunda köy mezarlığına kadar taşındı ve burada tabutla toprağa verildi.

Zonguldak'ın bir başka şehidi onbaşı Emrah Kartal'ın cenazesi de Zonguldak'ın Beycuma beldesine bağlı Eceler köyünde toprağa verildi.

İlk tören GATA'da

Bu arada, şehit askerler için ilk töten GATA'da yapıldı. GATA'da düzenlenen törenin ardından Etimesgut Askeri Havalimanı'ndan memleketlerine gönderildi.

Basına kapalı gerçekleşen törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile kuvvet komutanları ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz katıldı.

8 gün süren Adli Tıp kurumundaki kimlik tespit çalışmalarının ardından düzenlenen tören sabah saat 09.00'da gerçekleştirildi.

Törende, şehitlerin isimleri tek tek okundu, dua edildi.

Törenin adından şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları son yolculuklarına uğurlanmak üzere ailelerine teslim edildi.

Özel ve Yılmaz'a tepki

Edinilen bilgiye göre, şehit aileleri Orgeneral Özel ve Savunma Bakanı Yılmaz'a törenin geç başlaması ve tören sırasında hiçbir yetkilinin konuşma yapmaması üzerine tepki gösterdi.

Törenin ardından, şehit cenazeleri, askeri cenaze araçlarıyla GATA'dan çıkarılarak havalimanına getirildi.

Konvoyun havalimanı nizamiyesine girişinde, polis memurları saygı duruşunda bulundu.

Basın mensupları havalimanına alınmazken, şehit askerler uçakla memleketlerine gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler