'Altın Koza' heyecanı yarın başlıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek ''Uluslararası 19. Altın Koza Film Festivali'' yarın Ediz Hun, Perihan Savaş ve yapımcı Abdurrahman Keskiner'e ''Yaşam Boyu Onur Ödülleri''nin verileceği açılış töreniyle başlayacak.

Yayınlanma: 16.09.2012 - 10:06
Abone Ol google-news

'Çukurova' denildiğinde akla ilk gelen ürün olan pamuktan adını alarak birincisi 1969 yılında düzenlenen festival, çeşitli olumsuzluklar nedeniyle dönem dönem uzun aralar vermesine rağmen Adana halkının sahiplenmesiyle, 2005'den bu yana kesintisiz olarak her yıl yapılıyor. Festival tarihine bakıldığında ise adından en çok söz ettiren kişinin, 6 Altın Koza ödülü alan ''Çirkin kral'' lakaplı Yılmaz Güney olduğu görülüyor.

Yılmaz Güney adına bir ödülün de verildiği festivalde ''Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'' kapsamında ''En iyi film'' seçilecek eserin yönetmeni 350 bin TL'lik büyük ödülün de sahibi olacak. Diğer ödüller ise şöyle: ''Yılmaz Güney Ödülü: 75 bin TL, Adana İzleyici Ödülü: 25 bin TL, En İyi Yönetmen Ödülü: 50 bin TL, En İyi Senaryo Ödülü: 20 bin TL, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: 20 bin TL, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: 20 bin TL, En İyi Müzik Ödülü: 15 bin TL, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: 15 bin TL, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü: 10 bin TL, En İyi Kurgu Ödülü: 10 bin TL, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: 10 bin TL, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: 10 bin TL, Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü: Altın Koza heykeli, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü: Altın Koza heykeli''

 

Yarışacak filmler

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda ''En İyi Film Ödülü'' için 14 film yarışacak. ''En İyi Film'' seçilecek eserin 350 bin TL'lik ödülün sahibi olacağı yarışmada şu filmler yer alıyor:
''Ana Dilim Nerede / Yönetmen: Veli Kahraman
Araf / Yönetmen: Yeşim Ustaoğlu
Ateşin Düştüğü Yer / Yönetmen: İsmail Güneş
Aziz Ayşe / Yönetmen: Elfe Uluç
Babamın Sesi / Yönetmen: Orhan Eskiköy & Zeynel Doğan
Devir / Yönetmen: Derviş Zaim
Gözetleme Kulesi / Yönetmen: Pelin Esmer
Lal Gece / Yönetmen: Reis Çelik
Rüzgarlar / Yönetmen: Selim Evci
Siirt'in Sırrı / Yönetmen: İnan Temelkuran & Kristen Stevens
Şimdiki Zaman / Yönetmen: Belmin Söylemez
Yabancı / Yönetmen: Filiz Alpgezmen
Yeraltı / Yönetmen: Zeki Demirkubuz
Yük / Yönetmen: Erden Kıral''


 

İlk gün etkinlikleri

17-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalin heyecanı ilk günden başlayarak, 1 hafta boyunca devam edecek. Festival, Ediz Hun, Perihan Savaş ve yapımcı Abdurrahman Keskiner'e ''Yaşam Boyu Onur Ödülleri''nin verileceği açılış töreniyle başlayacak.

İlk gün ayrıca, yönetmen Fatih Akın'ın ''Cennetteki Çöplük'' isimli filmi de Türkiye prömiyerini yapacak. Festivale katılacak sanatçılar da özel uçakla Adana'ya gelecek ve havaalanında törenle karşılanacak.

''Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir'' ve ''Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda'' sloganları ile 17 Temmuz'da yola çıkan, ''Altın Koza Gezici Sineması'' 38 ilde 61 noktada gösterim yaptıktan sonra kente dönerek, festivaldeki yerini alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler