"Hesap soracağız"

Ortaya çıkardığı birçok yolsuzluk dosyasıyla 'yolsuzlukların amansız düşmanı' olarak bilinen CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Dürüst olmayan, insanların en güzel duygularını sömüren ve o sömürüyle kendine mal mülk edinenlerden hesap soracağız'' dedi.

Yayınlanma: 25.01.2009 - 14:07
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesi okurlarınca gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu anma etkinlikleri kapsamında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen ''Demokrasiye Selam Hırsızlığa Devam'' konulu konferansa katıldı.

Türkiye'nin süratle farklı bir noktaya çekildiğini belirten Kılıçdaroğlu, dürüst bir siyaset anlayışı ile bunun önüne geçmeye kararlı olduklarını söyledi.

İktidarın hakkında çok sayıda yolsuzluk dosyası bulunduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, bütün bunları yurttaşa anlatmak gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Her siyasi düşünceye saygılıyız. İster sağcı olsun, ister solcu olsun ama önce dürüst olunacak. O nedenle biz hırsızların üzerine gideceğiz. Dürüst olmayan, insanların en güzel duygularını sömüren ve o sömürüyle kendine mal mülk edinenlerden hesap soracağız'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'de düzenlenen bir toplantıya ait fotoğrafın bugün gazete sayfalarına yansıdığını anlatan Kılıçdaroğlu, ''Buradan Sayın Başbakan'a soruyorum. O fotoğrafta elini tutup havaya kaldırdığınız milletvekilinin hayali ihracat dosyası var mı, yok mu? Eğer varsa hangi yüzle çıkıp temiz eller diyorsunuz? Sayın Başbakan hangi temiz eller operasyonu, tuttuğunuz el kirli'' diye konuştu.

AKP'nin yoksulluğu afişe ederek, siyasallaştırarak iktidarda kalmayı hedeflediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bunu varoşlardaki yurttaşlara anlatmak zorunda olduklarını kaydetti.

Katılımcılardan kentin varoşlardan kendilerine kardeş aileler seçmelerini ve onlarla yakıl ilişki içinde olmalarını da isteyen Kılıçdaroğlu, dostluğa dayalı bu ilişkilerin varoşları bazı çevrelerin eline düşmekten kurtarılabileceğini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, toplumu bir bütün olarak kucaklamak gerektiğini de dile getirerek, kimseyi dışlamayan bir siyaset izleyeceklerini anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler