Altın Koza'da heyecan dorukta

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde ''En İyi Film''in de belirleneceği ''Ulusal Uzun Metraj Fil Yarışması''nın sonuçları yarın açıklanacak.

Yayınlanma: 21.09.2012 - 10:21
Abone Ol google-news

Ediz Hun, Perihan Savaş ve yapımcı Abdurrahman Keskiner'e 17 Eylül'de ''Yaşam Boyu Onur Ödülü''nün verildiği törenle açılışı yapılan festival, tüm hızıyla sürüyor.

Fatih Akın'ın ''Cennetteki Çöplük'' filmi ile Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri başkanı Ferzan Özpetek'in ''Cahil Periler'' filminin Türkiye prömiyerini yaptığı festivalde birçok film de ilk kez seyirciyle buluştu. Verilecek konserlerin şehitlere saygı nedeniyle ertelendiği festivalde, engelliler de sinemayla buluştu.

Yarın büyük gün


Festivalde tüm gözler yarın yapılacak, 14 filmin finalist olarak yarıştığı ''Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması''nın sonuçlarının da açıklanacağı kapanış törenine çevrildi.

Filmleri ise başkanlığını yönetmen Ferzan Özpetek, üyeliklerini yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, oyuncu Nurgül Yeşilçay, oyuncu Nejat İşler, müzik yapımcısı Hasan Saltık, akademisyen Hülya Uğur Tanrıöver ve görüntü yönetmeni Eyüp Boz'dan oluşan jüri değerlendiriyor.
''En İyi Film'' seçilecek eserin 350 bin TL'lik ödülün sahibi olacağı yarışmada şu filmler yer alıyor:
''Ana Dilim Nerede / Yönetmen: Veli Kahraman
Araf / Yönetmen: Yeşim Ustaoğlu
Ateşin Düştüğü Yer / Yönetmen: İsmail Güneş
Aziz Ayşe / Yönetmen: Elfe Uluç
Babamın Sesi / Yönetmen: Orhan Eskiköy - Zeynel Doğan
Devir / Yönetmen: Derviş Zaim
Gözetleme Kulesi / Yönetmen: Pelin Esmer
Lal Gece / Yönetmen: Reis Çelik
Rüzgarlar / Yönetmen: Selim Evci
Siirt'in Sırrı / Yönetmen: İnan Temelkuran - Kristen Stevens
Şimdiki Zaman / Yönetmen: Belmin Söylemez
Yabancı / Yönetmen: Filiz Alpgezmen
Yeraltı / Yönetmen: Zeki Demirkubuz
Yük / Yönetmen: Erden Kıral''


Yarışma kapsamında verilecek diğer ödüller ise şöyle:
''Yılmaz Güney Ödülü: 75 bin lira, Adana İzleyici Ödülü: 25 bin lira, En İyi Yönetmen Ödülü: 50 bin lira, En İyi Senaryo Ödülü: 20 bin lira, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: 20 bin lira, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: 20 bin lira, En İyi Müzik Ödülü: 15 bin lira, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: 15 bin lira, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü: 10 bin lira, En İyi Kurgu Ödülü: 10 bin lira, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: 10 bin lira, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: 10 bin lira, Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü: Altın Koza heykeli, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü: Altın Koza heykeli''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler