''Recep Tayyip Erdoğan dizisi''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Artık bu ülke ara rejimi, darbeleri tamamen terk etmeli, millet fertleriyle kucaklaşan bir irade ortaya koymalıdır'' dedi. Bahçeli, televizyonlarda her haber kuşağında 'Recep Tayyip Erdoğan dizisi' çıktığını söyledi.

Yayınlanma: 25.01.2009 - 19:09
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kayseri il ve ilçe belediye başkanı adaylarının tanıtımı amacıyla Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Zigana'daki çığ felaketinde hayatını kaybedenlere baş sağlığı diledi.

MHP olarak 29 Marttaki seçimlerde sadece belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi seçimleriyle yetinmeyeceklerini belirten Bahçeli, ''6 yıl 2 ay 8 gündür iktidarda bulunan AKP'ye, gelecekle ilgili çeki düzen vermesi için vesile olacağız'' diye konuştu.

AKP'nin 6 yılı aşkın sürede ortayla koyduğu Türkiye tablosuna bakıldığında yoksulluğun arttığını, işsizliğin çoğaldığını, yolsuzlukların yaşandığını gördüklerini savunan Bahçeli, ''AKP ile ülkede açlık, adaletsizlik, ahlaksızlık ve asayişsizliğin hakim olduğunu'' iddia etti.

Bu dönemde cumhuriyetin temel niteliklerinin, milli ve manevi değerlerin, demokrasinin sürekli tartışılır hale geldiğini öne süren Bahçeli, şöyle devam etti:

''Ülkemizde en önemli mesele, beka meselesi olarak ortaya çıkmıştır. Ülkemizin bekası bugün çok büyük tehdit altındadır. Cepheleşme artmış, çatışma, kavga, kutuplaşma yaygınlaşmış, ülkemizde inananlar, inanmayanlar, laikler, anti laikler gibi ayrımcılığa sebebiyet veren yanlışlıklar yapılmıştır. Etnik bölücülük tırmanmış, bazı kararlarla bölücülere kaynak teşkil edenler cesaretlendirilmiştir. Mezhep farklılıklarıyla ülke çatışma ortamına sürüklenmiştir. Bütün bunları görmeyen bir şahsiyet vardır. O da sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır.''

Televizyonlarda her haber kuşağında ''Recep Tayyip Erdoğan dizisi'' çıktığını söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu:

''Bu dizi, Recep Tayyip Erdoğan'ın bencilliğini, milleti küçümseyen hor bakışlarını, sinirlendiği vakit vatandaşı azarlamasını, bu milleti yok saymasını gösteriyor. Konuşmalarında, yapılanları 2002 yılıyla kıyaslıyor. 2002'den beri ne yapıldıysa kendisi tarafından yapıldığı iddiasını taşıyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti 1923'te kuruldu. 2002'de Erdoğan tarafından mı kuruldu? Eğer Cumhuriyetin 1923'te kurulduğu hepimizin şahitliğiyle doğruysa, o zaman kimse 79 yılı yok farz etme edepsizliği içinde bulunamaz. 79 yıldır yapılanlara vefa duymamız lazım.''

29 Mart seçimlerinde 6 yılı aşkın süredir Türkiye'yi yöneten zihniyete ''dur'' denileceğini iddia eden Bahçeli, ''Erdoğan'a göre yüzde 46.6 dost, geri kalan ise düşman. 72 milyonun yüzde 46.6'sı o günkü şartlarda sana oy vermiş. 29 Martta bakalım nasıl bir Osmanlı tokadı atacak'' dedi.

Türkiye'nin bölünmenin eşiğine getirildiğini, kurumlar arası çatışmalar ortaya çıktığını söyleyen Devlet Bahçeli, ''Yasama yürütmeyle, yürütme yargıyla çatışır hale geliyor. Bu çatışmadan kimse fayda ummamalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi'ne de buradan sesleniyorum. Vazgeç bu kapristen. Kurumsal çatışma, her şeyi ortadan kaldırmaya yönelik tarihi bir hata olur. Demokratik bir ayıp olur. Artık bu ülke ara rejimi, darbeleri tamamen terk etmeli, millet fertleriyle kucaklaşan bir irade ortaya koymalıdır'' diye konuştu.

MHP'nin 9 Şubatta 40. yılını kutlayacağını anımsatan Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:
''9 Şubat önemli, 29 Mart önemli. Bir önemli 9 da MHP'nin 9. büyük kurultayıdır. Bu 9'larla dalga dalga gelerek, 9 ışığı tek başına iktidara getirecek yol izlemeye çalışacağız. Gönüllerimizi 9 Şubatta birleştirelim. 29 Martta 'Bugünkü iktidarın alternatifi sadece MHP'dir' diyecek bir başarıyı zorlamalıyız.''

Bahçeli, daha sonra kürsüye çağrılan MHP'nin Kayseri belediye başkan adaylarıyla el ele tutuşarak, salondaki partilileri selamladı.

Öte yandan MHP, Kayseri'de Mustafa Eraslan (Büyükşehir), Sami Eker (Melikgazi), Mustafa Canpolat (Kocasinan), Mehmet Özmen (Bünyan), Mustafa Ulu (Yeşilhisar), Namık Türkdönmez (Sarız), Meftun Arıboğa (Özvatan), Mehmet Güven (İncesu), Hacı Ali Kısır (Felahiye), Dursun Ataş (Pınarbaşı), Osman Gün (Develi), Mehmet Postallı (Yahyalı), Cumali Keleş (Sarıoğlan), Mustafa Arsu (Hacılar), Turan Akşit (Akkışla), Mustafa Tunalıoğlu (Tomarza), Mehmet Fatih Köksal (Talas) ile seçimlere girme kararı aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon