Ligin zirvesini karşı karşıya getiren hafta

Süper Lig'de ikinci yarının açılış maçında Ankaraspor, sahasında Konyaspor'u 3-0 yendi. Maça istediği gibi yön veren başkent temsilcisi skorun rehavetine hiçbir zaman kapılmadı.

Yayınlanma: 25.01.2009 - 21:40
Abone Ol google-news

Süper Lig'de ikinci yarının açılış maçında Ankaraspor, sahasında Konyaspor'u 3-0 yendi. Maça istediği gibi yön veren başkent temsilcisi skorun rehavetine hiçbir zaman kapılmadı. Gol noktalarında biraz daha dikkatli olsa fark daha da artabilirdi. Konyaspor'un silik futboluna çözüm bulması şart. Yoksa düşmeye aday takımlar arasında yer alabilirler. Pres yapmayı bilmeyen, hücuma çıkarken çok top kaybeden, savunma blokunda hatalar yapan bir takımdan ne beklenir ki?

Lider Sıvasspor, sahasında G.Saray'ı 2-0 yenerek yoluna devam etti. İlk yarıda Sarı - Kırmızılılar topa daha çok sahip olan taraf olmasına karşın Ümit Karan kırmızı kart görünce maçın rengi de belli oldu. 10 kişi kalan rakibinin üzerine üzerine giden Sıvasspor 2 gol buldu, bir şutları da direkter döndü. G.Saray eksiklerin ardına hiçbir zaman sığınmasın ve kaybettiği bu maçtan dersler alsın.

Bir de Cim - Bom'un Sıvasspor maçında kural hatası yapıldığı gerekçesiyle Futbol Federasyonu’na resmi başvuruda bulunduğunu hatırlatalım. 45. dakikada Ümit Karan'ın kırmızı kart gördüğü pozisyonda FIFA kokartlı Yunus Yıldırım'ın oyunu hakem atışıyla başlatması gerekirken endirekt serbet vuruş yaptırdığı ve böylelikle 12. oyun kuralı olan 'fauller ve fena hareketler'i ihlal ettiği kaydedildi.

Devre sonunda art arta yitirdiği puanlarla bir anda zirvenin gerisine düşen Beşiktaş, İnönü'de Denizlispor'u 1-0 yendi. Kratochvil'in kendi kalesine attığı gol de olmasa Siyah - Beyazlılar kâbus görebilirdi  Zapotocny'nin kırmızı kart görmesi de hesapta yoktu. Denizlispor ise 1 puan için oynayınca rakibine çok sayıda pozisyon verdi. Kaleci Cenk'in kurtarışları da olmasa Yeşil - Siyahlılar fark yiyebilirdi.

Kayserispor, sahasının bakımda olmasından dolayı Adana'daki maçta G.Birliği'ne 3-1 yenildi. Futbol adına hiçbir şey veremeyen Sarı - Kırmızılılar Troisi'nin 3 golüne engel olamadı. Gol noktalarında topla buluştuğu anlarda etkili olan Avustralyalı futbolcuyu tribünlerdeki taraftarlar izlerken keyif aldı.

Eskişehirspor - G.Antepspor maçında 1-1'le puanlar paylaşıldı. İki takımında oynadığı futbolun karşılığı beraberlikti. Eskişehirspor'un 89. dakikada Youla'yla bulduğu golse sayılmadı.

Antalyaspor, deplasmanda Ankaragücü'nü tek golle geçerek soluklandı. Sarı - Lacivertliler son vuruşlarda beceri noksanlığı yaşayınca 3 puan bıraktı. Antalyaspor, Mehmet Özdilek'in göreve gelmesiyle toparlandı ve iyi de gidiyor.

Düşme korkusu yaşamak istemeyen Kocaelispor, yenilenmiş kadrosuyla Hacettepe'yi 4-0 yenerek dipten kurtuldu. Körfez ekibi maça istediği gibi yön verirken ligde kalma adına olumlu sinyaller verdi. Taner de gollerine devam ediyor, 9 golü oldu (sağ ayak: 7, sol ayak: 1, pen.: 1/1).

Ertuğrul Sağlam'ın çalıştırdığı Bursaspor, sahasında İstanbul Belediye'yi 2-0 yenerken futboldan güzel örnekler de sundu. Yeşil - Beyazlılar rakibine göre daha üretkendi, iyi paslar yaptı, birçok gol pozisyonuna da cömertçe harcadı. Servan varsa sorun yok...
17. haftanın kapanış maçında F.Bahçe'yle Trabzonspor golsüzlüğü bozamadı. İki takımın savunma blokundaki başarısı ön plana çıkarken kaleciler Volkan ve Sylva da kurtarışlarıyla skoru 0-0'da kitledi. Güiza sahada 'hayalet' gibiydi. Teknik direktör Aragones, Semih'i 83 dakika kenarda unuttu; Alex'in yerine Josico'yu sahaya sürmesi eleştiri konusuydu. Trabzonspor'da ise Umut - Gökhan Ünal ikilisi adeta gol kaçırma yarışına girdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler